Onderzoeksbureau TÜV Nederland heeft kokos bodembedekker van Pokon het veiligheidscertificaat voor valdempende werking toegekend. Het duurzame tuinproduct is daarmee officieel geschikt verklaard als veilige ondergrond voor speeltoestellen.

Blote voeten

Dezachte bast van kokosnoten is daarnaast geschikt als duurzaam looppad in de tuin. De bodembedekker voelt comfortabel zelfs als je er met blote voeten op loopt. Kokos bodembedekker is een duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld tegels. Een laagje van vijf centimeter is voldoende en het natuurlijke materiaal gaat jaren mee. Als de laag kokos bodembedekker na verloop van tijd dunner wordt, kan er een klein laagje overheen gestrooid worden. Kokos bodembedekker heeft tevens een onkruidwerende werking.

20140505_pokon_bodembedekker1

Valhoogte

Uit de test is naar voren gekomen dat de maximale toelaatbare valhoogte op kokos bodembedekker 230 cm is bij een laagdikte van minimaal 15 cm. TÜV Nederland is door de Nederlandse overheid aangewezen voor het uitvoeren van keuringen conform het Warenwet besluit Attractie- en Speeltoestellen.

20140505_pokon_bodembedekker2

Pokon Kokos bodembedekker is verkrijgbaar voor € 8,99 (50L) bij diverse tuincentra en bouwmarkten in heel Nederland. Kijk voor meer informatie op www.pokon.nl.