Ben Scheer van Pokon Naturado maakt een looppad van kokos bij het Thomashuis in Houten. De groenspecialist uit Veenendaal is één van de bedrijven die een bijdrage levert aan een uniek en grootschalig project. Het tv-programma Onze Tuin van RTV Utrecht legt een compleet nieuwe tuin aan voor het Thomashuis in Houten dat sinds eind 2012 geopend is. De regionale omroep doet dit samen met leerlingen van het Wellantcollegeen de belangeloze hulp van Utrechtse ondernemingen en inwoners. De aanleg startte begin maart en de tuin wordt vrijdag 7 juni officieel geopend.

Bedrijven en particulieren
Diverse ondernemingen uit de provincie Utrecht dragen het project een warm hart toe. Ben Scheer van Pokon Naturado uit Veenendaal: “Net als vorig jaar geven wij gehoor aan de oproep van RTV Utrecht en verlenen wij onze medewerking aan dit mooie initiatief. Op basis van het tuinontwerpstelden wij producten ter beschikking. Wij verzorgen nu een compleet looppad van kokosbodembedekker en laten ook één van onze nieuwe producten, de graszodendouche, achter. Later deze week komt namelijk onze partner Queen’s Grass metzo’n 270 m2 aan graszoden.” Niet alleen het bedrijfsleven levert een bijdrage maar ook particulieren kunnen een handje helpen. Inwoners van de provincie worden gevraagd tuinspullen te schenken. Op de website www.rtvutrecht.nl/onzetuin staat een actueel wenslijst met daarop onder meer een kweekkas, picknicktafels, groente- en kruidenplantjes en speeltoestellen.

Het tv-programma Onze Tuin is elk donderdag te zien op RTV Utrecht.

Op de foto (v.l.n.r): Margreet Gils (TV-presentatrice Onze Tuin), Mark van Noppen (tuinmeester) en Ben Scheer (Pokon Naturado).

onze_tuin