Twee nieuwe planten en een veelvoud aan bijzondere tuinplanten en bomen staan centraal in de beursstand van Van Vliet Newplants tijdens de vakbeurs Plantarium in Hazerswoude. Met het Plantarium thema Focus op Verkoop heeft Van Vliet alvast een selectie bijzondere planten gemaakt uit zijn sortiment, die toppers in de verkoop kunnen gaan worden. Sander van Vliet, eigenaar Van Vliet New Plants, reist de hele wereld af om nieuwe, bijzondere planten te scouten die hij kan toevoegen aan zijn assortiment. Ook dit jaar is het weer gelukt om twee planten aan te melden voor de keuring en zes Toppers te selecteren, maar in de stand staat nog veel meer bijzonders.

Nieuwigheden 2015

Albitzia julibrissin ‘Tropical Dream’ en Ilex crenata ‘Glorie Dwarf’ zijn aangemeld voor de Plantarium nieuwighedenkeuring. Van deze twee nieuwe planten hoopt van Vliet een mooie beoordeling van de vakjury te ontvangen. De producten hebben bijzondere eigenschappen. Zo bloeit Albizia julibrissin ‘Tropical Dream’ uitbundig van juli t/m september met roze pluimen en is de langst bloeiende winterharde kleine boom voor koelere klimaten. Ilex crenata ‘Glorie Dwarf’ wordt ook wel de Buxusvervanger genoemd. Het is een compacte plant en uitstekend geschikt voor vakbeplanting en voor de vormsnoei.

Plantarium Toppers 2015

Naast deze twee nieuwigheden heeft van Vliet een selectie planten en bomen gemaakt die onder de naam PlantariumToppers worden gepresenteerd. Deze Toppers zijn Ginkgo biloba ‘Menhir’, Hydrangea paniculata. ‘Limelight’, Skimmia japonica ‘Finchy’, Sorbaria sorbifolia ‘Sem’, Thuja occidentalis ‘Mirjam’, Viburnum plicatum ‘Kilimandjaro ® Sunrise’. Van Vliet verwacht dat deze toppers verkoop verhogend zijn op de verkoopvloer. Zij bieden namelijk allemaal iets extra’s in sierwaarde of anderzijds.

Gezocht per direct:

Als bedrijf dat gespecialiseerd is en zich bezig houdt met kwekersrechtelijke beschermde planten en deze ook in de markt zet, is van Vliet op zoek naar partners vanuit de diverse schakels in de keten. Zo zoekt van Vliet altijd boomkwekers die de bijzondere soorten in hun teeltassortiment willen opnemen, exporteurs en handelaren die ze in hun catalogus willen opnemen en inkopers die er voor zorgen dat de producten gepresenteerd worden op de verkoopvloer. De consument is tijdens Plantarium op zaterdag ook van harte uitgenodigd om de planten en bomen te bekijken en te beoordelen. Van Vliet New Plants nodigt iedereen van harte uit een kijkje te komen nemen in standnummer 160. Hier is speciaal informatiemateriaal beschikbaar en kunt u terecht voor een persoonlijk gesprek.

De vakbeurs Plantarium wordt gehouden van 26 t/m 29 augustus in het Plantariumgebouw. ITC, Italiëlaan 4 te Hazerswoude- dorp. www.plantarium.nl