Bloemen, bessen en bescherming

Veilige vogelhaagGroenspecialist Mobilane introduceert een nieuwe Kant & Klaar Haag: vuurdoorn (Pyracantha). Deze kant en klare haag geeft de tuin direct een volwassen uitstraling en is bladhoudend. Per jaar zijn er twee extra ‘wow-momenten’. In mei verschijnen er volop witte bloemetjes  en in het najaar zit de Kant & Klaar Haag vol oranjerode besjes. Door haar stekels weert vuurdoorn honden, katten en ander ongewenst bezoek uit de tuin. De haag biedt een veilige nestel- en rustplek voor vogels. Bovendien zijn lijsters, merels en spreeuwen dol op de najaarsbessen!

Nauwelijks snoei

De kant en klare vuurdoornhaag is 120 cm breed en verkrijgbaar in twee hoogtes 100 en 155 cm. De haag is minimaal twee jaar lang professioneel opgekweekt langs een verzinkt stalen raster.  Het planten gaat zeer eenvoudig: graaf een sleuf van ongeveer 25 cm breedte en diepte en zet de haag erin. Voor het beste resultaat voeg je verse haaggrond toe. Geef voldoende water en de wortels gaan zich verder ontwikkelen in de grond. De Kant & Klaar Haag als tuinafscheiding? Gebruik dan palen tussen de haagelementen. Met uitzondering van stevige vorstperiodes kun je de Kant & Klaar Haag het hele jaar door planten. Doordat Pyracantha een trage groeier is, hoef je bovendien nauwelijks te snoeien.

Verschillende soorten

Behalve de nieuwe vuurdoornhaag bestaat de collectie Kant & Klaar Hagen van Mobilane uit verschillende klimopsoorten (Hedera), beukhaag (Fagus sylvatica), haagbeuk (Carpinus betulus), liguster (Ligustrus) en Kardinaalsmuts (Euonymus). Kant & Klaar Hagen zijn verkrijgbaar in verschillende maten variërend van 100 tot 300 cm hoog.

De kant en klare vuurdoornhaag is verkrijgbaar vanaf € 112,00 (120 x 100 cm). Kijk voor meer informatie, een instructievideo en verkoopadressen op www.mobilane.nl.

Veilige vogelhaag