Boskoop, 2 juli 2015

“Groene lijn” voor kennis en inspiratie

De fysieke verbinding tussen de vakbeurzen Plantarium en GROEN-Direkt, de zogenaamde “Groene Lijn”, vormt tijdens het grootste internationale tuinplantenevenement niet alleen een fysieke verbinding, maar is ook een bron van inspiratie en kennis. De “Groene Lijn” heeft zes halteplaatsen waar kan worden in- en uitgestapt. Bij elke halte staat door middel van pitches en/of informatiepanelen een onderwerp centraal.

Halteplaatsen
Komende vanaf de hoofdingang van Plantarium zijn er in hal 1 twee haltes. Bij halte 1 staat de retail en de levende tuin centraal. Op innovatieve wijze toont Romeo Sommers retail toepassingen waarbij 10 uitverkoren nieuwigheden een centrale rol spelen. Daarnaast wordt onder auspiciën van de VHG een levende tuin aangelegd waarbij duurzaamheid en het verder vergroenen van de leefomgeving worden toegelicht. Bij halte 2 krijgt de bezoeker meer informatie over de nieuwigheden(keuring) en de Groene Stad. De KVBC gaat in op het belang van nieuwigheden en de keuringen. De Groene Stad onderstreept het belang van een groene werk- en leefomgeving.

In hal 2 staat de groothandel en de logistiek centraal. Op twee halteplaatsen worden deze twee schakels in de keten toegelicht. Bij halte 3 komt de groothandel aan het woord. GASA en SAP vertellen welke rol zij in de keten spelen. Het belang van goede logistiek en hoe je dit goed kunt organiseren komt bij halte 4 aan bod. Logistiek Centrum Boskoop verzorgt deze pitch.
Halte 5 en 6 bevinden zich in hal 3 bij GROEN-Direkt. Bij halte 5 wordt op een verrassende manier de impact van social media belicht. Halte 6 staat in het teken van pot-plant combinaties. Herfst- en wintertuinplanten worden gecombineerd met trendy tuinpotten. Van der Sar Import uit De Lier geeft invulling aan deze pitch. Bij verschillende haltes worden ook pitches door standhouders verzorgd. Dit programma wordt nog verder uitgewerkt.

“Groene Lijn”
De “Groene Lijn” bestaat uit zes achtpersoons elektrokarren die continu heen en weer rijden tussen halte 1 (hal 1) en halte 6 (hal 3). Om er daadwerkelijk een groene lijn van te maken wordt de rijbaan aangekleed met begeleidingsgroen. Deelnemers die hiervoor product willen aanleveren kunnen zich melden bij de Plantariumorganisatie via info@plantarium.nl.

Ticket2Boskoop
Onder de naam Ticket2Boskoop presenteren Plantarium en GROEN-Direkt een gezamenlijk programma. De “Groene Lijn” is hier een onderdeel van. Daarnaast wordt in samenwerking met deelnemers een breed klantenbestand uitgenodigd voor een bezoek aan het grootste internationale tuinplantenevenement eind augustus. Hoogtepunt van de samenwerking is de klantencontactavond op woensdagavond 26 augustus. Een door de deelnemers geselecteerd klantenbestand ontvangt voor deze VIP-avond een Ticket2Boskoop.

De 33e editie van Plantarium wordt gehouden van 26 t/m 29 augustus 2015 in het Plantarium gebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl.