Met een blaasvermogen van 35 newton levert de bladblazer STIHL BR 700 uitzonderlijk sterk werk. Bladeren, snoeisel en afval blaast hij in een handomdraai op een hoop samen. Met dit krachtpakket zijn zelfs grotere stukken grond doeltreffend schoon te maken. Bovendien is de BR 700 de lichtste ruggedragen machine in zijn categorie en uitgerust met talrijke ergonomische details om de bediening ervan te vereenvoudigen, wat hem voor gebruikers zoals landschapstuiniers en gemeentediensten nog aantrekkelijker maakt.

Niets houdt hem nog tegen! Met een blaasvermogen van 35 newton kan de STIHL BR 700 theoretisch 3,5 kilo bladeren in de lucht houden, meer dan gelijk welke andere STIHL bladblazer. Daarmee kan het typische lente- en herfstvuil, zoals snoeisel en bladeren, snel en netjes samengeblazen worden. Zelfs natte bladermatten moeten wijken. Daardoor is de BR 700 bijzonder geschikt voor gebruik op grote oppervlakken zoals parken. Een krachtige 4-MIX®-motor die verrast door zijn lage brandstofverbruik en zijn aangename klank, levert de nodige energie. En ondanks het indrukwekkende vermogen weegt deze ruggedragen machine maar 10,8 kg. De BR 700 is dan ook de lichtste machine in zijn categorie.

Ergonomisch en aanpasbaar

Dankzij zijn grote aanpassingsvermogen zet de BR 700 ook op ergonomisch vlak de toon. Om zowel comfortabel als doeltreffend te kunnen werken, kan de lengte van de blaaspijp traploos versteld worden – de afstand tot de grond kan in een handomdraai zo ingesteld worden dat de luchtstroom een maximaal effect heeft. Ook de positie van de handgreep is aanpasbaar zonder gereedschap. Het resultaat is een perfect aan de gebruiker aangepaste machine. En dat is de basis voor een optimale reiniging en een ontspannen lichaamshouding. De eenvoudige aanpassing is extra nuttig wanneer verschillende gebruikers de bladblazer delen. Zodra een andere collega met de BR 700 aan het werk gaat, kan hij de machine in een mum van tijd aan zijn lichaamsbouw aanpassen.

bladblazer_stihl

Nuttige functies om comfortabel te werken

Een andere nuttige functie bij professioneel gebruik is de traploos instelbare gashendel die met een grendel vastgezet kan worden om het gewenste toerental constant te houden. De gebruiker hoeft niet meer voortdurend manueel ‘gas te geven’, wat bij langer gebruik een effectieve ontlasting van de hand betekent. Daarnaast zorgen de vertrouwde functies van alle STIHL bladblazers ook bij de BR 700 voor een hoog draagcomfort en een minimale belasting. Het STIHL antivibratiesysteem vermindert de trillingen ter hoogte van de greep en op de rug, terwijl de brede schouderriem, het grote rugkussen en de gevulde heupriem voor een optimale gewichtsverdeling en een bijkomende demping zorgen.

Bekijk hier de technische gegevens.

Bron: Stihl

logo_stihl