In slowfood restaurant en kookstudio Culinary Solutions uit Bielany Wrocławski (Polen) haalt chef Lukasz Terlikowski de kruiden uit eigen muur. Onlangs zijn in de Poolse kookstudio meerdere groene wandsystemen van Mobilane uit Leersum geïnstalleerd. Terlikowski wilde een praktisch systeem voor in zijn bedrijf waar hij zowel kruiden en groenteplanten voor langere tijd goed kan houden. Ook deelnemers aan zijn kookworkshops bleken geïnteresseerd in verticaal moestuinieren.

 

Kwaliteit en uitstraling

Terlikowski onderzocht verschillende groensystemen en koos uiteindelijk voor LivePanel en LivePicture van Mobilane. Het LivePanel-systeem is met een frame aan de muur bevestigd terwijl LivePicture als een ‘plantenschilderij’ aan de muur hangt en dus eenvoudig te verplaatsen is. Beide systemen werken zonder stroom en zijn opgebouwd met verwisselbare cassettes met daarin kruiden, groenteplantjes of sierplanten. Door middel van capillaire werking krijgen de planten water uit het reservoir dat verwerkt is de gootprofielen. Het reservoir van LivePanel is aangesloten op het waternet en wordt automatisch bijgevuld. LivePicture dient ongeveer eens per zes weken handmatig van water te worden voorzien. Terlikowski: “Met name de kwaliteit en de esthetische uitstraling hebben mij overtuigd om te kiezen voor deze producten van Mobilane. Ik vergelijk het met de culinaire business, ook daar staat de kwaliteit en presentatie van de gerechten garant voor de terugkeer van klanten.”

kruiden_uit_de_muur2

 

Dealerschap

Culinary Solutions is inmiddels behalve een kookstudio en exclusief restaurant tevens een showroom geworden voor LivePanel en LivePicture. Terlikowski is bovendien Mobilane-dealer geworden. Zijn bedrijf Nature4Life richt zich op de Poolse markt met als missie lokale bedrijven en gemeentes van de ecologische voordelen van verticale groensystemen te overtuigen. Voor toekomst ziet hij ook potentie in omliggende landen zoals Litouwen, Estland en Rusland.