Kanten van grasperken en paden, randen rondom bomen en struiken: overal waar grasmaaiers niet bij kunnen, speelt de handige en bijzonder lichte accukantenmaaier STIHL FSA 45 zijn troeven uit. Deze voordelige instapmachine voor kleine en middelgrote tuinen maakt snel, netjes en eenvoudig komaf met trim- en maaiwerken. En dankzij de geïntegreerde 18 V lithium-ionaccu heeft u ook geen  gehoorbescherming nodig. Praktische details zoals de ergonomisch verstelbare telescoopsteel en de draaibare maaikop voor verticaal snoeiwerk staan garant voor een uitstekend resultaat met een minimum aan inspanning en een maximum aan comfort.Verzorgde graskanten dankzij de accukantenmaaier STIHL FSA 45

Een perfect gemaaid grasveld heeft zorgvuldig getrimde kanten en randen. En met de nieuwe kantenmaaier STIHL FSA 45 brengt u die nu nog sneller, gemakkelijker en comfortabel in vorm. De bijzonder lichte instapmachine weegt slechts 2,3 kg (accu inbegrepen) en kan dankzij de accutechnologie onafhankelijk van een stroombron gebruikt worden, zonder gehoorbescherming of storende uitlaatgassen. De FSA 45 wordt aangedreven door de geïntegreerde 18 V lithium-ionaccu die via een externe laadkabel opgeladen wordt. Een statusaanduiding op de machine geeft met vier led-lichtjes, na een druk op de knop, de resterende arbeids- of laadtijd aan. Zodra de accu volledig opgeladen is, wordt het laadproces automatisch stopgezet.

Ergonomie is een kwestie van instelling

Met het oog op een hoog arbeidscomfort biedt de FSA 45 verschillende individuele instelmogelijkheden. De telescoopsteel kan traploos zonder gereedschap tot 17 cm uitgeschoven worden om de lengte aan de individuele lichaamsbouw aan te passen. Bovendien kunnen ook de hoek van de maaikop en die van de beugelgreep ingesteld worden op het soort maaiwerk. Doordachte details: om zuivere verticale kanten te snijden, kan de maaikop 90° gedraaid worden. En om planten en andere voorwerpen niet te beschadigen, is de FSA 45 met een uitklapbare afstandsbeugel uitgerust die heel precies de juiste veiligheidsafstand aanhoudt.

Een slimme maaikop

Om een perfect maairesultaat te krijgen en om het werk snel vooruit te laten gaan, is de FSA 45 standaard uitgerust met een maaikop met kunststof messen. De vervangmessen bewaart u in een speciale houder direct op de machine. Zo hebt u ze altijd bij de hand en kunt u ze in een handomdraai zonder gereedschap vervangen. Als een alternatief voor de kunststof messen kan de maaikop ook met een maaidraad uitgerust worden. De activeringssleutel op de machine biedt extra een veiligheid bij opslag, vervoer of onderhoud: is de sleutel uitgetrokken, dan kan de machine niet ongewild starten.