Een goede vakbekwame hovenier weet alles van planten en hun toepassingen. Wie leert voor hovenier is dus eigenlijk iedere dag met plantenkennis bezig. Die kennis onderhouden, dat komt er natuurlijk niet altijd van. Daarom heeft VHG Brancheopleiding samen met Branchevereniging VHG en het Ontwikkelcentrum de VHG Plantenkennistrainer ontwikkeld.

Eigentijds en plezierig leren

Via uw smartphone, tablet of pc krijgt u via een app iedere werkdag drie meerkeuzevragen over planten. Die vragen beantwoorden kost u maar een paar minuten. U kunt het doen waar en wanneer het u uitkomt. Het enige dat u nodig heeft is een internetverbinding. Een eigentijdse en plezierige manier van leren. U leert sneller en onthoudt beter wat u leert. Het is een leuke manier om uw kennis van planten te onderhouden. De VHG plantenkennistrainer is geen vervanger van levend materiaal maar wel een eigentijds instrument om uw kennis actueel te houden en nieuwe kennis op te doen.

Score direct bekend

Wie zich aanmeldt voor de app krijgt via een e-mail de uitnodiging om deel te nemen. U maakt een eigen account aan. Daarna ontvangt u dagelijks drie vragen, ieder bestaande uit één of meerdere foto’s met vier antwoorden. Slechts één antwoord is goed. De vragen houden verband met de seizoenen. U ziet direct of u de vraag goed of fout heeft beantwoord. Ook kunt u méér informatie opvragen. Vragen die u fout heeft, komen later nog eens terug. Iedere deelnemer krijgt andere vragen. Uw score wordt bijgehouden. U kunt dus met uw collega’s een competitie houden wie de hoogste score behaalt.

Inhoud wordt verder uitgebreid

De inhoud van de VHG Plantenkennistrainer is tot 1 augustus 2016 gebaseerd op de leerstof van de opleiding tot Aankomend Hovenier. Het zijn allemaal herkenningsvragen, Nederlands en Latijn. Na die datum komen er ook vragen over onderhoudsmaatregelen en toepassingen beschikbaar.

Een abonnement

De VHG Plantenkennistrainer is een belangrijk hulpmiddel bij het leren. Daarom krijgen alle leerlingen van de Brancheopleiding een gratis abonnement. Leden van VHG ontvangen ook één gratis abonnement (per lidnummer). Méér abonnementen per bedrijf kosten C 13,50 per stuk. Mbo-leerlingen betalen C 33,50 voor de Plantenkennistrainer, niet-leden van VHG C 63,50.

Er zijn verschillende soorten abonnementen af te sluiten: – voor de leerlingen van de VHG Brancheopleiding, via de licentiescholen van de VHG Brancheopleiding, – de gratis abonnementen voor VHG-leden, via de website van Branchevereniging VHG, – overige abonnementen, via de webshop van het Ontwikkelcentrum, http://webshop.ontwikkelcentrum.nl/ Voor deze bestellingen wordt 21% btw in rekening gebracht. Al deze abonnementen lopen tot 1 augustus 2016. De VHG Plantenkennistrainer is mede ontwikkeld door Branchevereniging VHG. Voor meer info zie www.vhg.org