De premium grasmaaiers van VIKING in de Serie 6 zijn ontwikkeld om goede maairesultaten en veel maaiplezier te leveren. VIKING heeft het assortiment met nog twee machines uitgebreid. De MB 650 VE met de comfortabele Elektrostart en Vario-aandrijving en de MB 655 RS met een grasrol om een stijlvol strepenpatroon aan te brengen en om gemakkelijk langs graskanten te kunnen maaien. Met een snijbreedte van 48 en 53 cm kunnen deze benzinegrasmaaiers oppervlaktes van 2.000 tot 2.500 m² aan.

Hellingen, bloemperken, verharde paden of bomen: elk terrein is anders. Daarom omvat elke serie grasmaaiers van VIKING talrijke modelvarianten. Zo vindt elke gebruiker voor zijn individuele toepassing de juiste machine. Met de MB 650 VE en de MB 655 RS heeft VIKING de Serie 6 met twee bijkomende premium machines voor grote oppervlaktes uitgebreid. Alle acht grasmaaiers in de serie bieden een maximum aan comfort, vermogen en duurzaamheid. Zoals alle grasmaaiers uit de Serie 6 zijn de twee nieuwe modellen ook uitgerust met een drievoudig in de hoogte verstelbaar monostuur, dat zich optimaal aan de gebruiker aanpast en een vrije toegang tot de ruime grasopvangbox van 70 liter mogelijk maakt.

De MB 650 VE (snijbreedte 48 cm) voor oppervlaktes tot ong. 2.000 m² is de ideale grasmaaier voor wie een bijzonder eenvoudige motorstart wenst. Dankzij de door een batterij aangedreven Elektrostart slaat de motor gewoon met een druk op de knop aan. Een andere comfortvoorziening is de Vario-aandrijving. De traploze snelheidsregeling maakt het mogelijk om de snelheid van de machine heel precies aan de gebruiker aan te passen. Daardoor wordt maaien op uiteenlopend terrein een stuk gemakkelijker.

De MB 655 RS (snijbreedte 53 cm) is niet alleen voor de ambitieuze tuinliefhebber bedoeld, maar ook voor semiprofessioneel gebruik op terreinen tot 2.500 m². Met de in de achteras ingebouwde Rear Roller – een metalen rol – is hij de specialist van de graskanten. De rol maakt het mogelijk om het gras heel precies te maaien, zonder daarbij de kanten of het gras zelf te beschadigen. Bovendien tovert hij het beroemde strepenpatroon op het grasveld, wat voor veel liefhebbers de belichaming van een Engels gazon is. Zijn klasse toont de MB 655 RS ook bij veeleisende toepassingen: een in de behuizing ingebouwde metalen ring beschermt het chassis tegen omhoog geslingerde voorwerpen, terwijl de door VIKING ontwikkelde messenremkoppeling (BBC) de krukas van de messen loskoppelt zodat eventuele slagen bij het maaien niet tot in de motor doordringen. De BBC maakt het bovendien mogelijk om de messen in en uit te schakelen wanneer de motor loopt. Zo kan de motor op paden of bij een stop in een hoek van het terrein gewoon blijven draaien.

Robuuste materialen, hightech en veel comfort om gemakkelijk te kunnen werken

Een voordeel van alle grasmaaiers uit de premium Serie 6 is de hoogwaardige basisuitrusting, waaronder ook de lichte maar bijzonder stevige aluminium behuizing. Voor een perfect onderhouden grasveld zorgt de VIKING maaitechniek met de 3-in-1-functie van de multimessen. Speciaal gevormde mesbladen hakselen het gemaaide gras klein voor het weer uitgeworpen en opgevangen wordt (zo kan er meer maaisel in de opvangbox) of voor het – afhankelijk van de uitrusting – bij het mulchen gelijkmatig over het grasveld verspreid wordt.

Dankzij de profielwielen met dubbele lagers en het uitgebalanceerde zwaartepunt kunnen de grasmaaiers in elke situatie veilig en gemakkelijk gestuurd worden. En bij langdurig gebruik bewijzen de superzachte greep en de rustige motorwerking van de grasmaaier duidelijk hun nut.

Meer informatie en persinformatie over de producten van VIKING kunt u vinden op http://www.viking-tuinmachines.nl/.