Tijdens de vakbeurs Plantarium 2016 vindt de première plaats van zes nieuwe series planten onder de naam NEWFLIX. Van Vliet New Plants presenteert dit jaar niet alleen nieuwigheden met een enkele plant, maar laat in de stand zien dat de planten behoren tot series die voor kwekers en exporteurs als totaalpakket nog interessanter zijn. Uit de series wordt wel een speciale plant gekozen die wordt ingezonden als nieuwigheid. Deze special wordt in de stand van Van Vliet New Plants extra in de schijnwerpers gezet.

NEWFLIX Series

In de beursstand dit jaar volop aandacht voor nieuwe series Potentilla, Buddleja, Coprosma, Cordyline Dance, Hebe en Hydrangea. Speciaal uit de series staan Buddleja davidii ‘Sophie’, Coprosma ‘Inferno’, Cordyline ‘Jive’ en Potentilla fruticosa ‘Bellissima’ in de hoofdrol. Zij worden als nieuwigheid bij Plantarium geïntroduceerd en ter keuring aangeboden. In de series is vooral gekeken naar mooie aanvullingen en combinaties. Zo is er o.a. de swingende lijn van Cordylines in zes kleuren en een bonte verzameling van struiken met de naam Coprosma; een plant die ook ideaal als kuipplant kan fungeren.

Cordyline  Jive  1 Coprosma inferno

Buddleja sophie Pot. frut. Bellissima (5)

Versterking team van Vliet New Plants

Met ingang van 1 juli is Peter Kroes mededirecteur bij Van Vliet New Plants. Met zijn gedegen achtergrond in tuinplanten, kuip-, kamer- en tuinplanten en management neemt Peter een deel van de activiteiten over van Sander van Vliet. “Een natuurlijke uitbreiding binnen ons bedrijf”, aldus Sander van Vliet. “Peter kent het vak en is ook bekend met kweken onder licentie en kwekersrecht; de hoofdactiviteit van ons bedrijf. Wij zien mooie uitdagingen in ons vakgebied en willen daar verder op inspelen, vandaar dat Peter ons team komt versterken”.
“De Introductie van NEWFLIX past uitstekend in het Plantarium thema 2016; Show It. Met deze seriepresentatie laten wij zien dat er meer te combineren is met planten in dezelfde plantengroep. Wij willen met deze series kwekers en handelaren showen dat de combinatie een goede uitbreiding is van hun assortiment”, aldus Peter Kroes. “Het biedt voor alle partijen in de keten meer mogelijkheden om de omzet te vergroten en de markt nog beter te bedienen. Consumenten, onze uiteindelijke afnemer, geven aan dat zij op zoek zijn naar mooie combinaties om hun tuin, terras en balkon aan te kleden. Met de introductie van deze zes series brengen wij kwekers en handelaren op ideeën en maken wij hun enthousiast, zodat zij ook hun klanten nog beter kunnen bedienen met iets nieuws, waarbij kwaliteit voorop staat”.

Van Vliet New Plants ziet een toename in vraag naar nieuwe en betere soorten tuinplanten en dan liefst gekweekt onder licentie. Deze tendens is niet alleen in Nederland, maar ook internationaal waar te nemen. Voor van Vliet New Plants een uitdaging om als bedrijf verder te ontwikkelen. Met hun expertise op het gebied van kwekersrecht en licentieplanten hebben zij inmiddels een plek veroverd in de sierteeltwereld, maar willen deze verder uitbreiden. Daarom zijn zij altijd op zoek naar kwekers en exporteurs om hun assortiment te telen en te verhandelen.

Doek 4-V1

De rode loper ligt uit

Tijdens de vakbeurs Plantarium is de première van NEWFLIX en ligt de rode loper uit. Om kennis te maken met de plantenseries, de nieuwigheden en de nieuwe bedrijfssamenstelling nodigt Van Vliet New Plants iedereen van harte uit in standnr 149. Hier is speciaal informatiemateriaal beschikbaar en kunt u terecht voor een persoonlijk gesprek. De vakbeurs Plantarium wordt gehouden van 24 t/m 27 augustus in het Plantariumgebouw. ITC, Italielaan 4 te Hazerswoude- dorp, www.plantarium.nl. Informatie over Van Vliet New plants op www.newplants.nl.