De voorbereidingen voor de WorldSkills Abu Dhabi zijn gestart. Zaterdag 8 april was de teampresentatie van team NL voor de WorldSkills Abu Dhabi. Timo en Stefan vormen samen het Nederlandse team jonge hoveniers, zij zijn de winnaars van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2017. Het tweetal richt zich de komende maanden volledig op de optimale prestatie tijdens dit evenement dat in oktober plaatsvindt. Ze kunnen rekenen op een begeleidingsteam dat veel ervaring heeft met EuroSkills en WorldSkills

WorldSkills Abu Dhabi

Het team heeft 150 uur training in te vullen. Uitdaging is echter dat ze pas in Abu Dhabi de tekeningen krijgen. Wel krijgen ze vooraf de materialenlijst en een vergelijkbaar proefproject. “Daar kunnen we niet op wachten”, aldus teamcoach Bas van Swigchem. “Er komt een moodboard te hangen in de gang van AOC Oost. Iedere docent en leerling kan daarop zijn bijdrage leveren door alle ingevingen en gedachten die opkomen bij Arabische tuinen en beplantingen, meer specifiek nog gericht op Abu Dhabi en/of Verenigde Arabische Emiraten te visualiseren. Zij hangen dit dan op het bord. Binnenkort gaat het team met het bord als inspiratiebron, het trainingsschema opstellen.”

Het Nederlandse team is op zoek naar kennis over tuinaanleg en beplantingstypes in de regio Abu Dhabi en Verenigde Arabische Emiraten. Heeft u suggesties? Mail ze dan naar Bas van Swigchem.

WorldSkills Abu Dhabi

Klik hier voor meer inspiratie over de WorldSkills 2017 in Abu Dhabi.

Bron: VHG