U denkt nu vast: ‘ARS?’ Ja, wij bedoelen echt ARS. Specialist in snoeigereedschap, afkomstig uit het land van de rijzende zon, Japan.

ARS Exclusief en hoogwaardig

ARS staat al jaar en dag  bekend als  het merk met de meest exclusieve en hoogwaardige tuingereedschap voor zowel de professionele gebruiker als de kwaliteitsbewuste particulier. Desondanks is dit merk niet bij iedere hovenier bekend. En dat is jammer. Stierman De Leeuw wil daar verandering in brengen.

ARS verenigd kracht, souplesse en functionele schoonheid in haar producten. Al haar snoeimateriaal is gemaakt van hoogwaardig staal. Eén van de redenen waarom het zo’n kwaliteitsmerk is. Een andere reden is ze tot maar liefst 25 jaar garantie aan de gebruiker geeft op fabricagefouten.

Het staal dat gebruikt wordt heeft een standaard dat boven de JIS (Japan Industrial Standard) ligt. Daarnaast hebben zij de Impulse Hardening-methode ontwikkeld, waardoor een hoge hardheid, roestvastheid, scherpe looks en superieure duurzaamheid is ontstaan. Het gladde oppervlak voorkomt dat sappen blijven plakken aan de bladen, waardoor u een maximale prestatie kunt leveren. Deze hardheid bereikt een waarde van 900 HV tot 950HV op de schaal van Vicker, terwijl de elasticiteit toch behouden blijft. De ARS bladen gaan hierdoor tot 3 keer zo lang mee onder normale omstandigheden.

Van scharen tot zagen, snoeien maar!

Het assortiment bij Stierman De Leeuw  bestaat uit groente- en fruitscharen, snoeischaren, haagscharen, takkenscharen, langarmscharen, zagen en stokzagen. Wanneer we inzoomen op de verschillende segmenten zien we een aantal belangrijke producteigenschappen voor professionele gebruikers, zoals:

  • Bij de snoeischaren zien we dat ergonomie een vanzelfsprekendheid is bij ARS. En dat moet ook. Als hovenier bent u vaak langere tijd aaneen aan het snoeien.
  • De haagscharen hebben allemaal een comfortabele handgreep, wat het werk een stuk prettiger maakt.
  • De takkenscharen hebben allemaal een wrijvingsverminderende coating, waardoor het knippen gemakkelijker gaat.
  • De langarmscharen zijn in een groot aantal afmetingen en snoeicapaiteiten verkrijgbaar, waardoor er voor iedere klus een juiste langarmschaar te vinden is.
  • De snoeizagen hebben allemaal een innovatieve tandzetting en wrijvingsverminderende inkepingen. Wist u dat ARS de uitvinder is van de PULL SAW-methode (trekzaag)? Een uitvinding die inmiddels wereldwijd de standaard is geworden.
  • De stokzagen zijn uitermate handig wanneer een langarmschaar onvoldoende hoogte heeft. Ze zijn allemaal van hoogwaardig staal, lichtgewicht aluminium en hebben een unieke vertanding waardoor zagen op hoogte eenvoudiger wordt.

Een arbeidsleven lang

Via Stierman De Leeuw kunt u onderdelen voor de snoeimaterialen van ARS kopen. Hierdoor kunt u lange tijd genieten van uw gereedschap, terwijl uw investering laag blijft.

KFW-keurmerk

Het Duitse “Kuratorium Fur Waldarbeit und Forist Technik“ heeft 28 ARS producten getest en aan alle 28 producten is het KWF keurmerk verleend. Een 100% score; dat geeft de kwaliteit van ARS wel aan.

Kleine impressie

Onderstaand een kleine impressie van het aanbod. 

Is uw interesse voor de snoeigereedschappen van ARS gewekt? Kijk dan hier voor het volledige aanbod van Stierman De Leeuw.

Bron: Stierman De Leeuw