GARDENA introduceert smart garden system

Een wereldprimeur voor tuinspecialist GARDENA: de automatische tuin. Met een smartphone of tablet heb je via het smart garden system inzicht in wat er in de eigen tuin gebeurt. En… je kunt direct reageren door de besproeiing in te schakelen of de robotmaaier aan het werk te zetten. Het volautomatische en draadloze systeem is zelfs te bedienen vanaf je werk of vakantieadres. In het voorjaar van 2016 zijn er vier landen ter wereld waar deze noviteit verkrijgbaar is: Duitsland, Frankrijk, België en… Nederland.

Opbouw
Het smart garden system heeft een hoge dosis A.I. (artificial intelligence): tuinsensoren registreren de omstandigheden en daar kan je met het systeem automatisch op inspelen. Regent het? Dan wordt er niet besproeid. Groeit het gras snel? De robotmaaier rijdt een extra maairondje! Het complete smart garden system bestaat uit een server (Gateway), sensoren, een bespoeiingscomputer (Watercontrol) en een robotmaaier (SILENO). Het hele systeem is aan te sturen via de gratis GARDENA app voor smartphone of tablet.

Meten is weten
De GARDENA sensor meet continu waarden als bodemvochtigheid, lichtomstandigheden en buitentemperatuur. Via de Gateway van het smart system wordt de informatie verzonden naar de app. Zo kun je, indien nodig of gewenst, onmiddellijk reageren en de apparaten in de tuin aansturen.

Waterbeheer
De Watercontrol garandeert optimaal waterbeheer zonder verspilling. Je stelt (via de GARDENA app)  de sproeitijden eenvoudig in op vaste tijdschema’s of naar eigen inzicht. Het is daarbij ook mogelijk om de besproeiing automatisch af te stemmen op de actuele metingen van de tuinsensor. Praktisch: bij tropische temperaturen en droogte wordt extra besproeid en wanneer er vorst komt, ontvangt je een signaal dat er gevaar voor bevriezing dreigt.

Robotmaaier
SILENO robotmaaiers zijn de noviteiten voor het gazon binnen het GARDENA smart system. Via de app stel je de maaitijden in en die kun je ook op de sproeitijden afstemmen. De SILENO robotmaaiers van GARDENA doen hun werk met de gebruikelijke precisie en betrouwbaarheid. Het resultaat: een gezond en strak gazon. Er zijn twee modellen: SILENO en SILENO+. De laatste heeft de functie om de maaifrequentie automatisch aan te passen aan de groeisnelheid van het gras.

Verkoopadviesprijzen
GARDENA Smart besproeiingscomputerset: € 399,99
GARDENA Smart Controlset (incl. sensor): € 499,99
GARDENA Smart system Set (incl. SILENO robotmaaier): € 1.999,00

Het smart garden system van GARDENA is onder meer verkrijgbaar bij tuincentra. Kijk voor meer informatie op www.gardena.nl.