Het Tuinenfestival van Appeltern daagt ontwerpers, kunstenaars en creatievelingen uit om deel te nemen aan de editie 2018.

Daarvoor moeten kandidaten deelnemen aan een workshop van twee dagen, waarin gewerkt zal worden aan de uitwerking van een idee welk men zelf aandraagt. Onder leiding van Michel Lafaille en Jolanda Vreeken zal op maandag 3 en 10 juli 2017 ├│f op dinsdag 1 en 8 augustus 2017 samen gewerkt worden in kleine groep. Wat kiest men, welk uitgangspunt neemt men, hoe volgt de uitwerking van het idee, hoe vertaalt zich dat in een vorm, hoe in te passen in de beperkingen van een festivaltuin? Kortom, de afstand tussen een mogelijk ontwerp (in schetsvorm) en de beslissing om deel te nemen wordt inzichtelijk gemaakt en verkleind.

Daardoor kan men zelf inzien welke kans men maakt om een creatief idee te ontwikkelen tot een spraakmakende vorm die de lof van het publiek zal oogsten. Ben je ge├»nteresseerd, stuur dan een bericht aan secretariaat@appeltern.nl  waarna je een bevestiging van deelname krijgt toegestuurd. De kosten hieraan verbonden bedragen 50 euro (exclusief BTW) voor beide dagen. Lunch is hierbij inbegrepen. Deelnemers die uit deze workshop doorgaan, worden opgeroepen om in september 2017 aan de definitieve selectiedag deel te nemen.