Staatssecretaris Wiebes ziet geen aanleiding om de tijdelijke lage btw op arbeidskosten bij renovatie en onderhoud, waaronder hoveniersdiensten, voort te zetten. Dat schrijft hij in antwoord op het verzoek van Branchevereniging VHG om het tijdelijke lage btw-tarief ook na 31 december 2014 te verlengen. 

De staatssecretaris laat in zijn reactie weten dat de maatregel nadrukkelijk als tijdelijk in het leven is geroepen om de woningmarkt los te trekken en de bouwsector een impuls te geven. Hoewel uit de effectmetingen is gebleken dat de maatregel een positieve uitwerking op de bedrijven en de werkgelegenheid heeft, dan nog ziet hij hierin geen aanleiding om tot een verlenging te besluiten. De maatregel kost de overheid geld, zo stelt de staatssecretaris, en er is op dit moment geen zicht op een dekking als er wel de bereidheid tot verlenging zou zijn.

Branchevereniging VHG legt zich bij dit antwoord niet neer en zal de komende periode in samenwerking met andere branches, VNO-NCW en MKB Nederland mogelijke vervolgacties bespreken.

logo_vhg_100

Bron: VHG