De winterperiode is de tijd om vooruit te kijken en terug te blikken. Met alle rampen en zorgen in de wereld lijkt het een futiliteit om je om een tuin te bekommeren. Wat is de relevantie? Natuurlijk, je hebt sociaal tuinieren; je hebt allerlei initiatieven van milieu- en sociaal bewuste buurtbewoners die grauwe, onherbergzame steenklompen weten om te toveren tot gezonde, groene paradijsjes waar jong en oud, en vogels van allerlei pluimage, samen werken om tot een mooie oogst en mooie buurt te komen. Maar er is ook nog zoiets als goed voor jezelf zorgen; eerste voorwaarde voor je iets voor een ander kan doen.

Geniet dus zonder schuldgevoel van het mooie winterseizoen en straks van de eerste tekens van lente, en deel uw geluk – en wellicht dit blad – met anderen.

Ga er eens prettig voor zitten en laat u verrassen: door de bloemenpracht op Kreta, voor wie het erop waagt om in het voorjaar naar dit eiland te reizen; door de groene kant van Diergaarde Blijdorp. Door de vele tinten groen die Pinetum Blijdenstein rijk is, of de heerlijke doorleefde bomen die Jean Dulieu tekende. En wie had gedacht dat er een maretakkenkwekerij bestaat, waar u een mooi fruit- of ander boompje aan kan schaffen compleet met zo’n sprookjesachtige halfparasiet?

Wat kunt u verwachten?

Het winternummer laat u smullen van plantenparadijsjes als In Goede Aarde of Aan de Dijk, van de kleuren- en vormenrijkdom van winterpaddenstoelen, en natuurlijk ook van verstilde winterbeelden. Laat u uit uw warme huis lokken voor een bezoek aan Tuincentrum Princenbosch, aan een van de winterse activiteiten uit de agenda – en is de grond nog warm, dan kunt u nog altijd op jacht naar zo’n spectaculaire specerijstruik of een welriekend meloenboompje. Of misschien treft een tuinontwerp uit dit nummer u en slaat u aan het schetsen en schuiven, om het volgend jaar heel anders aan te pakken buiten…

Wij wensen u een heerlijke winterperiode, met veel lieve mensen en mooie dingen om u heen.

De Tuin in vier seizoenen - winter 2015 editie

Meer informatie over: De Tuin in vier seizoenen

Een abonnement kost € 36,32 per jaar. Ook leuk om cadeau te doen aan uw relaties. Een cadeau-abonnement stopt automatisch en bij de eerste uitgave doen we uiteraard een briefje van wie het afkomstig is. Zo denkt uw klant vier keer per jaar aan u! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans van Grondelle,  06-51685091 of info@tijdschriftdetuin.nl