Terugblik op de kick-off van ons workshop programma 2016 op 23 november in Kampen. Er kwamen twee onderwerpen aan bod. De do’s en dont’s over het gebruik van vijverfolie. En als hovenier verdienen we te weinig, hoe kan dat?
Ecolan, Remi Hoogland, informeerde de bezoeker over de do’s en dont’s van de verwerking van hun product: vijverfolie. Hoe vaak leg je als hovenier een vijver aan? Hoe kan je als hovenier ook hier de kwaliteit bieden die van je verwacht wordt?
TuinKeur, Jelle Westra, liet zien wat je als hovenier eigenlijk zou moeten/kunnen verdienen. Hoe staat het met jouw rendement?

Meer informatie:
———————————————-
Gebruik van vijverfolie
Er worden door hoveniers in Nederland gemiddeld per bedrijf weinig vijvers aangelegd. Je schrikt er van! Maar als die aanvraag dan binnenkomt hoe ga je daar mee om? Er worden veel blunders gemaakt bij de aanleg van een vijver. Een juiste aanleg zorgt bij de consument voor vijverplezier. Een mooie heldere vijver waar ze van kunnen genieten. Maar hoe pak je dat aan? Verschillende soorten vijvers zullen worden besproken, Koi vijvers, siervijvers en zwemvijvers. Veel praktische tips, trucs en handvatten, zodat ook jij straks precies weet welke weg je het beste kan bewandelen.

Rendement voor Hoveniers
De meeste vragen onderweg in gesprekken met hoveniers gaan over ‘geld’. En dan vooral of de eigen resultaten vergelijkbaar zijn met het gemiddelde. Verdien je genoeg? Doe je het goed vergeleken met de rest? Meestal ligt de focus op de omzet! Scoren!!! Nu willen we eens stilstaan bij wat er verdient wordt. En hoe kunnen we het eigenlijk verdienen? Dit blijft aandacht vragen:
We werken in een branche waar nog steeds hard wordt gewerkt, maar te weinig wordt verdiend.
Tijdens de workshop wordt vooral de aandacht gericht op je eigen invloed op het rendement. Hoe kan je verbeteringen doorvoeren? Uiteindelijk bepaal je zelf. Jij stuurt je bedrijf, maar welke kant op?
———————————————-
Dit winterseizoen staan er 15 workshops door het gehele land op het programma. Tijdens de workshops staat ‘Rendement’ voor de hovenier centraal. De workshops zijn gratis en voor iedereen toegankelijk die wel eens wil weten wat de omzet voor een hoveniersbedrijf in Nederland gemiddeld is en welk salaris een ondernemer verdient.