Noviteit POKON

(Bio)logisch voor de moestuin

Moestuinieren is de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen. Niets is lekkerder en gezonder dan verse, onbespoten groente, fruit en kruiden uit eigen tuin. Kweken doe je het liefst in biologische grond en met biologische plantenvoeding. Pokon introduceert daarom een complete biologische productenlijn bestaande uit potgronden en voedingen. Ideaal voor de ‘traditionele’ moestuin of kas maar ook voor het oogsten van groente uit… blik.

Pokon groente uit blik voor de moestuin

Grond en voeding

De biologische grond van Pokon bestaat uit 100% natuurlijke grondstoffen. De unieke samenstelling zorgt voor een luchtige en evenwichtige voedingsbodem. Water en voedingsstoffen worden veel beter vastgehouden en hierdoor kunnen planten zich op natuurlijke wijze optimaal ontwikkelen. Behalve voor de aanleg van je eigen moestuin kun je de grond ook gebruiken als bodemverbeteraar voor bestaande tuingrond. De grond bevat voldoende plantenvoeding voor de eerste maanden. Daarna is het verstandig om bij te voeden met biologische voeding. De planten (en fruitbomen) in de moestuin blijven dan optimaal groeien en zorgen voor een rijke oogst.

Kweken in blik

Groente kweken in oude conservenblikken? Het kweken in blik (of bak) is net zo eenvoudig als een moestuin. Het voorjaar is de beste tijd om aan de slag te gaan. Zorg er dat onderin het blik of de pot een gat zit zodat overtollig (giet)water makkelijk kan wegvloeien. Begin met een laagje hydrokorrels en vul aan met verse potgrond. Zaai hierin de groente, kruiden of fruit naar keuze en geef water. In de zomer kun je dan oogsten wat je gezaaid hebt. Wil je sneller resultaat? Kies dan voor miniplantjes die vanaf april bij het tuincentrum te koop zijn. Vaak kun je dan al direct oogsten.

Van druif tot peterselie

Behalve uit universele moestuingrond en moestuinvoeding bestaat de nieuwe biologische productlijn van Pokon uit specifieke voedingen en potgronden. Deze zijn speciaal afgestemd op de behoeftes van bijvoorbeeld druiven, fruitbomen en kruiden. Op www.pokon.nl is het complete overzicht te vinden.

Tip: Wil je regelmatig groene tips of actuele tuinadviezen ontvangen? Volg dan Pokon via Facebook (PokonNL) of twitter (@pokon).

Pokon groente uit blik voor de moestuin voeding

De biologische producten van Pokon zijn verkrijgbaar bij diverse tuincentra in heel Nederland. Kijk voor meer informatie op www.pokon.nl.