’s-Hertogenbosch, 22 februari 2016 – Op TuinIdee worden jaarlijks de nieuwe tuinproducten, collecties en planten gepresenteerd. Een vakkundige jury heeft zeven noviteiten geselecteerd die kans maken op de TuinIdee 2016 Innovatie Award. Door de toevoeging van TuinIdee Culinair dat inspeelt op het populaire moestuinieren, eten in eigen tuin en gezonde voeding zijn er onder de nominaties eetbare bloemen en fruitbomen zoals de appelboom met appels met rood vruchtvlees.

De genomineerden zijn:

Eetbare bloemen op pot van BloomBites®

BloomBites® komt met eetbare bloemen als potplant voor zowel binnen als buiten. Deze eetbare bloemen vrolijken en kleuren gerechten op en geeft ze een extra bite. De bloemen zijn eetbaar door speciale teelttechnieken, uitgebalanceerde potgrond en het juiste plantmateriaal. Ook zijn ze een bron van vitamines en mineralen. Elke dag een paar bloemen is heel goed voor je!
Meer info: www.bloombites.nl

Koppelbare overkapping/ tuinpaviljoen van Bohaco

Deze duurzame koppelbare Quadro-formule voor overkappingen en tuinpaviljoens van Bohaco bestaat uit een aluminium frame. Dit is uit te bouwen met een houten vlonder, wanden en daken. In de wanden kun je hardglazen schuifwanden, structurele beglazing, paneelvulling, combinaties van structurele beglazing en paneelvulling of paneelvulling met buitendraaiende deur toepassen. Uniek is het rechte uiterlijk van het dak. Hierin zit een schuin aflopend dak verborgen in het frame waardoor de waterafvoer is gewaarborgd. Flexibel, duurzaam, een hoge kwaliteit en aan te passen op iedere tuin.
Meer info: www.bohaco.nl
Tuinidee_Bohaco-500

Buitenkeuken met zes functies van Culina Flamma

De Culina Flamma combineert als houtgestookte buitenkeuken zes functies en is Co2 neutraal. Het is een oven ontworpen om pizza te bakken maar ook te gebruiken voor andere ovengerechten. Tevens is het een barbecue waarop met indirecte warmte gewerkt kan worden, een RVS bakplaat en een kookplaat. Roken kan met behulp van een rookgenerator en u kunt de buitenkeuken gebruiken als tuinhaard.
Meer info: www.culinaflamma.nl
Tuinidee_Culinaflamma-700

Duurzaam planten kweken met de Feltpot van GuanoKalong-shop

De Feltpot van GuanoKalong-shop is een ademende pot, gemaakt van een viltachtige poreuze geotextile stof die het water tot een hoog niveau vasthoudt. Hierdoor wordt de waterhuishouding in de pot beter geregeld en krijgen de wortels meer zuurstof. Dit zorgt voor een verbeterde en sterkere wortelontwikkeling. Hierdoor worden ook de meststoffen in de aarde van de pot beter benut zodat ook het deel van de plant boven de grond groter, meer vertakt, mooier, voller en meer vruchten zal dragen.
Meer info: www.guanokalongshop.nl
Tuinidee_feltpot-400

Recyclede glaspilaren met ledlicht van Beeldenmarkt.nl

De decoratieve Glaspilaren van HO-Jeuken zijn gesmolten uit kleurloos glas met luchtbelletjes. Dit glas wordt normaal gesproken als restglas vernietigd. De pilaren worden geplaatst in een gecoate bak waar decoratiemateriaal in gelegd kan worden. Tevens komt er in deze bak een spaarzame led unit die de glaspalen mooi verlicht. Het aantal pilaren kan variëren.
Meer info: www.beeldenmarkt.nl

Tuinidee_Glaspilaren-met-LedLicht-6-palen-detail-700

Appeltjes met rood vruchtvlees van MiniTree

Rosalie is een MiniTree met een prachtig intens rosé bloesem. In het voorjaar valt deze extra op. De boom krijgt vervolgens mooi rood/groen blad. De appeltjes die aan de boom komen zijn rood van kleur. Innovatief is dat niet alleen aan de buitenkant, maar ook het vruchtvlees rood is. Dit geeft een extra beleving bij het eten van de appels. De appels lenen zich goed voor bijv. appelcompote, appeltaart of appelsap, allemaal met de mooie rosé/rode kleur. De boom hoeft niet gesnoeid te worden en is ongevoelig voor meeldauw en schurft.
Meer info: www.minitree.nl
Rosalie_foto_doormidden-700

Compact zwembad van Nautilus Zwembaden

Nautilus Zwembaden komt met een zeer klein, compact en modern zwembad. Het zwembad is 450 cm breed en de luxe zitbank biedt plaatst aan 4 personen. De mogelijkheid bestaat om het bad uit te breiden met hydrojets en een zweminstallatie met tegenstroom. Ook kan dit bad worden voorzien van een automatisch rolluik waarmee het warmteverlies aan de omgeving wordt beperkt en de energiekost gedrukt. Het monoblock is vervaardigd uit de hoogst kwalitatieve keramische grondstoffen en plaatsbaar is in elke tuin.
Meer info: www.nautiluszwembaden.be

Tuinidee_pico-450-zwembad-700

De winnaar wordt bekendgemaakt in het theater op TuinIdee op donderdag 25 februari a.s. om 15.00 uur.

Praktisch

TuinIdee 2016 is donderdag 25 t/m zondag 28 februari geopend van 10.00 – 18.00 uur en op vrijdag 26 februari tot 21.00 uur. Meer dan 275 exposanten, 40 inspiratietuinen en themahallen als TuinIdee Exclusief en Culinair. Entree € 12,00 in de online-voorverkoop (t/m 24-2) of € 16,50 aan de kassa, kinderen t/m 12 jaar gratis mits onder begeleiding van een volwassene. Meer info: www.tuinidee.nl.