We krijgen vaak de vraag: Die tweede bemesting, is dat nu noodzakelijk of alleen nuttig? Eigenlijk zijn beide waar en we leggen hieronder uit waarom.

Borders en plantsoenen

De vaste planten, heesters en het gras zijn flink gegroeid. Hiervoor hebben ze veel voeding uit de bodem getrokken en daardoor staan ze er nu zo mooi bij. Echter, de plant beschikbare voeding in de grond is daardoor nu lager. Gevolg, het snel verkleuren, onvoldoende tweede bloei of weerstand tegen schimmelziekten. Nuttig dus om nogmaals een gift BioBasis te geven om mooie en gezonde planten te houden tot de herfst.

Het gazon, vitaliteit maakt sterk

Gras is een monocultuur en daar verandert nut snel in noodzaak. Gras gebruikt veel voeding en is gevoeliger voor tekorten aan NPK en magnesium. Er kan vlekkerigheid ontstaan, het onkruid krijgt meer kans om zich in de grasmat te vestigen en andere ziekten en plagen slaan makkelijker toe. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Rooddraadschimmel die vaak in juli/augustus verschijnt.

Bemesten met GrasZo zorgt voor een blijvend groen gesloten grasmat, met voldoende stevige wortels. Vanaf juli kan Snelmix worden ingezet om Rooddraadschimmel tegen te gaan.

Innogreen - steunt het project Hovenier Helpt