Heerlijk, zomer! De geuren en kleuren van lavendel, de imposante monumentale bloeiers die tot ver in de nazomer zullen schitteren. Zalig buiten genieten, het onkruid groeit iets minder enthousiast en de zon schijnt. Ook zittende op uw tuinterras kunt u iets nieuws proberen: lavendel is niet alleen mooi en geurig, maar heeft ook een aparte smaak. Lees over Roger en Linda Bastin en hun kwekerij vol geurende mediterrane planten, die bestand zijn tegen ons klimaat én culinaire waarde hebben. Zoek een plek waar u zo’n weefplant van formaat als Thalictrum zou kunnen plaatsen – of, iets minder bescheiden, zo’n enorme Veratum. Is er echt geen plaats in de tuin, zoek dan ruimte in uw agenda om de ommuurde tuin van Kasteeltuin Hemmen te bezoeken en daar die mooie, monumentale nieswortel te bewonderen. Of om u te laven aan de kleuren op de gladiolenvelden van Hermien Challa, en uw eigen extravagante boeket samen te stellen.

Misschien komt bij u in alle zomerrust toch de onrust boven: de tuin is op haar hoogtepunt maar is dit echt de top? In dit nummer vindt u inspiratie voor geheel nieuwe tuinen – strak en toch vol planten; maar ook om juist te behouden wat uit z’n vorm is gegroeid, en met hulp van vaardige handen van een sta-in-de-weg een pronkstuk te maken. En ja, een zwemvijver of zwembad – dit is de tijd om er heftig naar te verlangen, op zo’n stoffige zondoorstoofde dag. Er kan veel en je hoeft echt geen landgoed van het formaat Twickel te bezitten, wel is een gedegen voorbereiding en aanleg een noodzakelijke basis. En heeft u geen opties voor verkoelend zwemwater, droom dan weg bij de oersterke en toch kieskeurige IJslandse wilde planten in dit blad, of bij het idee van en gekoelde kas in Gardens by the Bay in Singapore.

Kortom een heerlijk nummer om bij weg te dromen of bij in actie te komen in de lome zomermaanden.

Zomernummer De Tuin in vier seizoenen

Over De Tuin in vier seizoenen


De Tuin in vier seizoenen verschijnt vier keer per jaar en een abonnement kost € 36,32 excl. btw per jaar. De Tuin is een prachtig relatiegeschenk! Daarom geven steeds meer hoveniers hun beste klanten een abonnement cadeau (stopt automatisch).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans van Grondelle 06-51685091, info@tijdschriftdetuin.nl of bezoek www.tijdschriftdetuin.nl