Op donderdag 11 juni kregen meeste scholieren in Nederland het goede nieuws: geslaagd! De zonnebloementelers, verenigd in PurE seasonal flowers, grepen dit moment aan om de kanjers te feliciteren en een zonnige toekomst toe te wensen. Uiteraard met… zonnebloemen.

In samenwerking met dagblad de Telegraaf verzorgde de promotiecommissie PurE seasonal flowers speciale zonnebloemenboeketten voor geslaagden van het Amstelveen College in Amstelveen. Vrijdag 12 juni was er in het grootste dagblad van Nederland prominente aandacht voor de actie. “Bloemen horen gewoon bij deze dag,” aldus Marcel van Tol namens PurE seasonal flowers. “We willen met deze actie het voorbeeld geven aan ouders, opa’s en oma’s buren en vrienden om geslaagden ook te verrassen met een fraai examenboeket bijvoorbeeld met seizoensbloemen als de zonnebloem. Die bloem is zeer populair bij de jonge generatie en geeft een cadeauboeket een extra vrolijke en zomerse uitstraling”.

Voor zonnebloemkwekers breekt er deze maand een drukke tijd aan want het oogstseizoen gaat half juni echt van start. De aanvoer bij de Nederlandse veilingen neemt wekelijks toe. Het zonnebloemenseizoen duurt de hele zomer.

PurE seasonal flowers is een collectief van kwekers/aanvoerders van FloraHolland en veredelaars ter promotie van seizoensbloemen (bol- en zomerbloemen, snij-, bes- en trekheesters). Gezamenlijk staan zij voor een zeer divers bloemenassortiment qua soorten, kleuren, geuren en vormen. Per seizoen biedt PurE seasonal flowers kant-en-klare content aan voor bloemisten, groothandel, kwekers en exporteurs, volledig afgestemd op consumentenwensen.