Ook dit jaar  zijn er weer mooie projecten ingestuurd en geselecteerd voor de 3e editie van de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar (IvhJ). Op vrijdag 15 december zijn de genomineerden bekend gemaakt.

Genomineerden
Na een bezoek van de vakjury hebben maar liefst vier interieurbeplanters het bericht gekregen dat zij de genomineerden zijn. Uit deze inzendingen kiest de jury de uiteindelijke winnaar van 2018. Dit zijn de vier kanshebbers:

– Workbrands in Eindhoven door Interieurbeplanting De Klerk
– Campus 013 in Tilburg door Copijn Groenaanleg en Beheer
– Erasmus MC in Rotterdam door Van der Tol
– Aedes Real Estate/Hyatt Regency Spinoza in Amsterdam door Sempergreen Vertical Systems

Bekendheid
Deze landelijke wedstrijd is onderdeel van vier vakwedstrijden waarmee Branchevereniging VHG de groensector onder de aandacht wil brengen bij het grote publiek. De IvhJ –competitie is bedoeld om de grote toegevoegde waarde van vakkundig ontworpen, gerealiseerd en onderhouden binnengroen te laten zien.

Interessante projecten
De jury is enthousiast over de vier genomineerde projecten, die veel verder gaan dan zorgvuldig geplaatste potten en bakken met mooie planten erin. Het zijn alle vier mooie voorbeelden van interessante interieurbeplanting in totaal verschillende omgevingen, een showroom, een school, een ziekenhuis en een hotel. Ze tonen elk op een eigen wijze aan dat levend groen positief en duurzaam kan bijdragen aan de totale beleving, sfeer, gastvrijheid, maar ook aan de gezondheid en het welbevinden van de gebruikers. 

Uitreiking 
Uit de vier genomineerden kiest de vakjury de winnaar van het eervolle predicaat Interieurbeplanting van het Jaar 2018. De bekendmaking en feestelijke prijsuitreiking vinden plaats op donderdag 25 januari 2018 tijdens de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs in Utrecht.