Bedrijven maken zich op voor Open Kwekerijdag 2019

door | 1 jun 2019 | Hoveniersbranche

De deelnemende boomkwekerijbedrijven en sponsoren maken zich op om de Open Kwekerijdag 2019 weer tot een succes te maken. Met nog een paar weken te gaan wordt alles uit de kast gehaald om de consument zo veel mogelijk te laten zien en te laten beleven. Er is volop aandacht voor alle werkzaamheden op de boomkwekerij en dan niet alleen wat betreft de planten, maar ook techniek, robotisering en teelt-technische aspecten. Alleen deze dag is het mogelijk om planten direct van de kweker te kopen. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel; scouting ver. de Schouw in Boskoop. Al met al een inspirerende, leerzame en gezellige dag met voor ieder wat wils.

Groen staat voorop

De boomkwekers pakken uit. Deuren die eigenlijk nooit opengaan voor het grote publiek worden op zaterdag 15 juni wijd opengezet. Het is een unieke kans om een kijkje te nemen in deze sector. Kom kijken hoe nieuwe soorten Hortensia’s het levenslicht zien, hoe klimplanten in grote getallen geteeld worden en de wereld over reizen, hoe concepten worden bedacht en uitgevoerd, hoe een robot de planten uitzet, hoe jonge plantjes vertroeteld worden zodat zij kunnen groeien en groene planten verwerkt worden in muren en daken. Elk bedrijf is een specialist op hun vakgebied en dat laten zij zien.

Van Kraamkamer tot eindproduct

Hadden we in 2018 de meer traditionele boomkwekerijbedrijven, dit jaar kijken we binnen bij de meer geautomatiseerde bedrijven die ingesteld zijn op het visueel aantrekkelijke product. Natuurlijk zit ‘de Kraamkamer’ er ook dit jaar weer bij. Twee bedrijven hebben zich hierin gespecialiseerd. Zo krijgt de bezoeker in een dag de hele keten voorgeschoteld. Dat maakt de Open Kwekerijdag Greenport Boskoop na acht jaar nog steeds interessant en afwisselend.

De bedrijven die hun deuren openen zijn; Klimplantenspecialist van der Starre, Hortensiaspecialist de Jong plant, potcultuurbedrijf W.T.M. de Boer, Robert Wijsman kwekerij met Hebe, lavendula, Calluna, Erica en coniferen en  specialist water- en elektrotechniek Mastop Totaaltechniek. De bedrijven worden verder aangevuld met infostands van toeleveranciers, adviseurs en dienstverleners.

Een feest voor het hele gezin

Het gaat niet alleen om plantjes, ook voor de kinderen en jongeren is er deze dag veel te beleven. Met opdrachtjes kan het Boomkweekdiploma worden gehaald, er is een echt doolhof, er kunnen bijenhotels worden gemaakt en er is vermaak van Skelterbaan, ringsteken, springkussens, vistafel en diverse spelen. Uiteraard kan er ook een plantje worden gemaakt en meegenomen naar huis.

De Open Kwekerijdag wordt gehouden op zaterdag 15 juni van 10.00 uur tot 17.00uur aan de Alfensvaart te Boskoop. Het is een gratis uitje voor het hele gezin en kom vooral op de fiets.

voor actuele informatie www.openwekerijdag.nl of volg ons op  www.facebook.com/openkwekerijdag en instragram.com/openkwekerijdag/

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...