Bladluistelling eerder gestart

door | 27 apr 2019 | Hoveniersbranche

De NAK is dit jaar een maand eerder begonnen met het tellen van bladluizen. Vanaf 1 april houdt de keuringsinstantie de ontwikkeling van virusverspreidende luizen bij. Het koude voorjaar zorgde voor een lage druk, maar de komende dagen is de NAK alert.

Dit jaar voert de NAK een bladluisonderzoek uit en daarom is een maand eerder begonnen. De zuigvallen in Colijnsplaat (Z), Tollebeek (Fl.) en Kollumerwaard (Fr.) zijn aangezet en de luis wordt geteld. Ook zijn her en der in het land gele vangbakken neergezet. De resultaten worden via het klantportaal en via toeleveranciers gedeeld. Het eerste overzicht verscheen deze week. De NAK voert de telling uit in overleg met de eigen vaste commissie pootaardappelen, maar de luizenvlucht is ook voor bollentelers een indicatie van de ziektendruk.  

Bron: Greenity

Misschien vind je dit ook interessant
Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

In Emmeloord gaat wat moois gebeuren want Thermoflor kreeg van Stef en Joost Munsterman de opdracht om het tuincentrum in de Noordoostpolder ingrijpend te verbouwen. Het grootste deel van de oude Venlokassen maken plaats voor moderne hoge Venlobouw én een breedkap-kas...