Bodemleven getest met onderbroek

door | 4 sep 2018 | Hoveniersbranche

De onderbroek van André Hoogendijk, adjunct-directeur van de KAVB, is vandaag (31 augustus) opgegraven om de kwaliteit van het bodemleven te testen. Daarvoor is tijdens de open dag van NLG Holland (4 mei) de onderbroek in de grond gestopt in het kader van de Soil My Undies-Challenge.

Twee scenario’s mogelijk

Na flink spitten is de onderbroek teruggevonden in de bloeiende akkerrand bij bloembollenkweker Peter Zonneveld van M.C. Zonneveld in Julianadorp. Vooraf was al bekend dat er twee scenario’s mogelijk waren: een gezond bodemleven of niet. Wanneer er geen gezond bodemleven zou zijn, zou de onderbroek na een wasbeurt gewoon weer draagbaar zijn. Met een gezond bodemleven zou er weinig van de onderbroek overblijven. Het laatste was het geval. De vorm onderbroek was nog duidelijk herkenbaar. Maar er zaten veel gaten in, de stof was flinterdun en wortels van planten waren door de gehele onderbroek heen gegroeid.

Wat is de Soil My Undies-Challenge?

De Soil My Undies-Challenge is een uitdaging van de Amerikaanse landbouwgemeenschap Farmers Guild. Volgens hen zit een goede bodem vol met bodemschimmels en bacteriën. Wanneer je daarin een katoenen onderbroek stopt, moet er na drie maanden weinig meer van over zijn.

Fotobijschrift: Peter Zonneveld (links) en André Hoogendijk tonen samen de onderbroek.

 

Bron: Greenity

Misschien vind je dit ook interessant
TUINMEUBELS: IN APRIL EN MEI MOET HET GEBEUREN

TUINMEUBELS: IN APRIL EN MEI MOET HET GEBEUREN

Sinds de corona pandemie is de vraag naar tuinmeubels sterk toegenomen. Qua omzet en verkoop van tuinmeubels moet het in de maanden april en mei gebeuren; deze twee maanden samen vertegenwoordigen 40 procent van het jaarlijkse online zoekvolume naar tuinmeubels. Van...

Jaarvergadering Cultuurgroep benoemt nieuw bestuurslid

Jaarvergadering Cultuurgroep benoemt nieuw bestuurslid

Donderdagavond 22 april jl. was de algemene ledenvergadering van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat. Voor het eerst in haar geschiedenis was deze digitaal. In het huishoudelijke gedeelte werd Rob Wijnhoven als nieuw bestuurslid...