De Groene Sector Vakbeurs 2020 voert vernieuwingen door

door | 7 okt 2019 | Hoveniersbranche

HARDENBERG – De aankomende editie van De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg telt een aantal nieuwe initiatieven. Zo introduceert beursorganisator Easyfairs het zogeheten ‘EasyGo’ voor zowel exposanten als bezoekers en wordt voor het eerst beurshal 7 volledig in gebruik genomen met een nieuwe indeling. Verder maakt Het Groene Inspiratiepark weer deel uit van de beursvloer.

“In 2017 hebben we Het Groene Inspiratiepark gelanceerd en sindsdien is het één van de publiekstrekkers op de beurs. Ook dit jaar kunnen bezoekers Het Groene Inspiratiepark vinden in beurshal 4. Hier staat beleving centraal en kan de bezoeker een kijkje nemen achter de schermen van de exposant. Daarnaast vinden verspreid door het park de tuinaanleg wedstrijden voor studenten plaats. Maar we zoeken nog naar een aantal partijen die aansluiten op de thema’s het groene schoolplein, water en CO2 reductie”, zegt Mariëlle Schonewille namens De Groene Sector Vakbeurs.

Nieuw op De Groene Sector Vakbeurs is dit jaar de introductie van EasyGo, waarbij alle beursbezoekers een smartbadge ontvangen. Schonewille: “Met deze technologie wordt het nog makkelijker om informatie te verzamelen tijdens een beursbezoek. Door de komst van de smartbadge technologie kunnen bezoekers op eenvoudige wijze de interessante stands scannen met de bezoekersbadge die ze bij binnenkomst ontvangen. Na afloop van het bezoek ontvangen bezoekers alle informatie van de gescande stands direct in hun mailbox, zelfs als er geen face to face gesprek gevoerd is met de exposant op de beursvloer. En het is ook nog eens milieuvriendelijk, want de bezoeker loopt zo zonder losse folders en visitekaartjes de beursvloer af.”

Inmiddels raakt de beursvloer van De Groene Sector Vakbeurs steeds verder volgeboekt. Om aan de vraag te voldoen van exposanten, zet de beursorganisatie dit jaar voor het eerst de volledige zevende beurshal in. “We hebben op dit moment nog 20 stands beschikbaar op de gehele beursvloer, daarmee is al meer dan 95 procent volgeboekt. Wie ook wil deelnemen kan contact met ons opnemen”, aldus Schonewille.

Innovatie Award 2020

Verder kunnen alle exposanten zich vanaf nu weer aanmelden voor de Innovatie Award. Vorig jaar won de elektrisch aangedreven LM-Trac 286 werktuigdrager met brandstofcel van Jean Heybroek de innovatieprijs. Dit jaar worden er twee prijzen uitgereikt, één in de categorie Tuin & Park Mechanisatie en één in de categorie Tuininrichting & Benodigdheden. Exposanten kunnen hun innovatie(s) voor deze editie online aanmelden via de vernieuwde website van De Groene Sector Vakbeurs.

De Groene Sector Vakbeurs 2020

De 21ste editie van De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg is op 14, 15 en 16 januari 2020 te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur. Jaarlijks komen gemiddeld ruim 18.000 professionals uit de groene sector op de vakbeurs af, veelal hoveniers, grootgroenvoorzieners, boomkwekers, boomverzorgers, tuincentra, tuin- en landschapsarchitecten en beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening. Daarnaast maken ook bezoekers werkzaam op het gebied van bestrating, sociale werkvoorzieningen en vijveraanleg hun opwachting. Voor meer informatie: www.groenesector.nl.

Misschien vind je dit ook interessant
TUINMEUBELS: IN APRIL EN MEI MOET HET GEBEUREN

TUINMEUBELS: IN APRIL EN MEI MOET HET GEBEUREN

Sinds de corona pandemie is de vraag naar tuinmeubels sterk toegenomen. Qua omzet en verkoop van tuinmeubels moet het in de maanden april en mei gebeuren; deze twee maanden samen vertegenwoordigen 40 procent van het jaarlijkse online zoekvolume naar tuinmeubels. Van...

Jaarvergadering Cultuurgroep benoemt nieuw bestuurslid

Jaarvergadering Cultuurgroep benoemt nieuw bestuurslid

Donderdagavond 22 april jl. was de algemene ledenvergadering van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat. Voor het eerst in haar geschiedenis was deze digitaal. In het huishoudelijke gedeelte werd Rob Wijnhoven als nieuw bestuurslid...