Een blik op de toekomst tijdens Futuristic 2019

door | 3 jun 2019 | Hoveniersbranche

Tijdens Futuristic, het thema van de Flower Trials in week 24, laten Plantipp en Concept Plants zien wat de toekomst brengt op het gebied sierplanten. We doen dat samen met AllPlant Young Plants, Decock Plants, Kientzler Jungpflanzen en FN Kempen.

Waarom zou je ons bezoeken? Omdat dit het evenement is voor mensen die gek zijn op innovatie. Als je als een van de eersten wilt weten wat komt in 2020, 2021 en zelfs 2022, dan mag je dit niet missen. Je kunt het volgende verwachten:

–            Niet eerder getoonde vaste planten, eenjarigen en heesters
–            Plekken waar het VERBODEN is om foto’s te nemen
–            Rassen die de huidige markt zullen veranderen
–            Bezoekers die reeds alles willen reserveren maar dat nog niet kunnen
–            Sneak peeks van de verschillende standhouders

Elke standhouder showt zijn top 3 tijdens Futuristic. Voor Plantipp en Concept Plants zijn de highlights van de show Agastache ‘Crazy Fortune’PBR met het bonte blad en de massa’s aan paarsblauwe bloemen, Clematis Little Lemons (‘Zo14100’PBR) die een uitzonderlijk compacte groei en prachtige, klokvormige bloemen heeft en de extreem compacte Weigela Picobella Rosa (‘TVP2’PBR) die een overvloed aan bloemen geeft. F.N. Kempen wil inspireren met de tuincactus Chamaelobivia die een echte blikvanger is met zijn grote bloemen. Ze laten eveneens Helianthus SUNbelievable™ zien die rijk bloeit gedurende het gehele seizoen en veel bijen en vlinders aantrekt. Daarnaast showt F.N. Kempen Nepeta Neptune (‘Bokratune’PBR) wat een zeer veelzijdige vaste plant is met zijn compacte groei en uitbundige bloei.

AllPlant Young Plants zal de compacte Digitalis Lucas tentoonstellen met de langblijvende bloemen, Helenium Sundae Peach met zijn vroege bloei en compacte groei en Echinacea SunSeekers Salmon die eruit springt vanwege de bloemkleur en – vorm. De favorieten van dit seizoen voor Kientzler zijn Heliopsis ‘Sole d’Oro’ met zijn aantrekkelijke bloemen op korte stelen, Calibrachoa Pocket™ wat een compacte lijn is in het Kientzler sortiment en Verbena Vepita™, een serie Verbena die compact, goed vertakkend en vroeg bloeiend is. Tot slot de highlights van Decock Plants: Lavandula stoechas Fantasia Early Purple die uniek is vanwege de vroege bloei en intens paarse kleur, Osteospermum Gelato Cranberry die makkelijk te kweken en zeer uniform van kleur is en Mentha spicata Decock die eveneens zeer uniform en daarbij ook zeer gezond is.

Uiteraard is er nog veel meer te zien en als bonus is er een sappenbar met de gekste combinaties die je nog niet eerder geproefd hebt. Zien we je op Futuristic in week 24 tijdens de Flower Trials op de locatie van F.N. Kempen? Adres: Oosterlandweg 45, 3641 PV Mijdrecht.

Over Plantipp

Plantipp is gespecialiseerd in royalty management en vertegenwoordigt veredelaars van siergewassen wereldwijd. Op dit moment worden door Plantipp 250 variëteiten beheerd en gepromoot in Europa, U.S.A., Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, China, Japan, Israël en Zuid-Afrika. Plantipp heeft een passie voor planten en respect voor haar veredelaars.

Over Concept Plants

Meer dan 250 nieuwe plantenrassen van 150 verschillende veredelaars zijn worden beheerd door Concept Plants. Concept Plants vertegenwoordigt trotse veredelaars en hun nieuwe rassen op de Noord-Amerikaanse markt.

Misschien vind je dit ook interessant
Bijzondere tijden

Bijzondere tijden

We leven in een bijzondere tijd. Corona heeft invloed op alles wat we doen momenteel, zowel in werk als privé. In deze tijd gaan we onverminderd door met het organiseren van de 22e editie van De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. De verschillen zijn groot in de...