Een muziekleraar, voetbaltrainer of bedrijfscoach, ze zeggen het allemaal: doe iets goed of doe het niet. Ook onze branche maakt ontwikkelingen door. Een groot aantal is tijdelijk. Eerst hoor je er veel van, iedereen wil het, begint ermee maar slechts een enkeling weet er werkelijk groot mee te worden. De ontwikkelingen van de laatste jaren? Schuurtjes en veranda’s bouwen, webshops openen, de verkoop van potten, planten, schuttingen, kunstgras en wat nog meer! Er ‘even extra bij doen’. Makkelijke omzet toch?

Begrijp me niet verkeerd, nieuw is niet slecht. Maar wat blijkt in de praktijk? Iedereen doet het. Onderscheidend is het niet. De vaak al beperkte tijd die je als ondernemer hebt moet je nu verdelen over meerdere zaken. En dat gaat niet of moeilijk. Veel van deze ontwikkelingen en initiatieven komen dan niet tot volle bloei. Ze krijgen geen voeding, geen water en zijn daarom gedoemd om te mislukken.

De oplossing? Houd focus!

Je weet wie je bent en wat je doet. Waar je goed in bent. Wees kritisch, kies bewust en blijf goed in wat je doet. Elke dag. Met nieuwe inspiratie, energie en volharding. Dan word je beter. Zie elke dag als een kick om verder te gaan met waar je goed in bent!

Wees kritisch, kies bewust en blijf goed zijn in wat je doet.

Houd de ontwikkelingen zeker in de gaten. Maar pak je ze op? Doe dat dan alleen als je het goed kunt doen, met volledige aandacht, passie en energie. Houd focus!