Stiekem weet je het zelf allang. Het is hoog tijd om eens de bezem door de verouderde bedrijfswebsite te halen. Veel projectfoto’s zijn nog weinig representatief voor de professionaliteit en kwaliteit waarmee je jezelf juist wilt onderscheiden van andere hoveniers. Het is ook wel begrijpelijk. Waarschijnlijk ren je in deze drukke zomermaanden van hot naar her. Het is net als de grote schoonmaak in huis. Je weet dat het moet gebeuren, maar schuift het nog even voor je uit omdat je belangrijkere dingen aan je hoofd hebt.

Maak je de tuinfoto’s zelf, dan doe je dit vaak even snel tussen alle hectiek door. Herkenbaar toch? Het inhuren van een professioneel fotograaf past niet binnen het overvolle schema of er is simpelweg geen geld. Geen nood! Mijn workshop Spreken met Beeld op de GardenExperience zit vol tips en trucs om jouw tuinfoto’s snel te verbeteren. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten vind je onderstaand een tip over compositie en standpunt.

Wil je op de GardenExperience graag feedback op jouw tuinfoto’s? Stuur dan jouw inzending van 5 JPEG-foto’s op het grootst mogelijke formaat voor 15 augustus via www.wetransfer.com naar info@carolinepiek.nl.

Compositie en standpunt

Speel bij het fotograferen van een tuin met het standpunt van waaruit je fotografeert. Foto 1 heb ik gemaakt terwijl ik bovenaan het terras stond. Om een hoger standpunt te creëren ben ik voor foto 2 op een klein trappetje gaan staan. Op die manier haal ik direct storende elementen uit beeld zoals het witte doek bij de buren, de half afgesneden boom bovenin beeld en de schaduwpartijen in de achtergrond. Met het hoge standpunt in foto 2 leg ik de nadruk op de strakke stijl van de tuin. Dit effect behaal je heel simpel door de lijnen vanuit de hoek van de foto weg te laten lopen. Een eenvoudig trucje om snel meer dynamiek in jouw foto’s te brengen.

Foto 1 Foto 2

 

Caroline Piek