Genomineerden VHG Groenprijs bekend

door | 26 aug 2019 | Hoveniersbranche

De genomineerden van Duurzame Dinsdag 2019 zijn bekend! Uit maar liefst 522 inzendingen zijn de 3 meest innoverende en onderscheidende ideeën geselecteerd op het gebied van groen in de buurt. Green City Watch, Guerilla Gardeners en Het Groene Loket maken kans op de VHG Groenprijs. De prijsuitreiking is dit jaar op 3 september, dan is het Duurzame Dinsdag.

De VHG groenprijs wordt uitgereikt aan een initiatief dat mens en natuur bij elkaar brengt. Dit zijn de genomineerden:
Het Groene Loket
Het groene loket inspireert en stimuleert de consument haar leefomgeving regenbestendig te maken. De organisatie vertelt alles over het waarom, de voordelen, groenprojecten, lokale initiatieven, subsidies en productoplossingen.

Green City Watch
Green City Watch heeft als missie de manier waarop we natuur en biodiversiteit in steden waarderen radicaal om te gooien. Met een speciaal ontwikkelde tool kunnen zij de kwaliteit van stadsnatuur meten. En meten waar de meeste impact bereikt kan  worden bij de aanleg van nieuw – en verbetering van oud – groen.

Guerrilla Gardeners
Guerrilla Gardeners wil anderen inspireren om zelf de schep op te pakken en hun eigen buurt te veranderen in een bloemenzee. Ze vechten voor gezonde buurten met meer bloemen en bijen.

Over Duurzame Dinsdag
Duurzame Dinsdag verzamelt inspirerende en innovatieve ideeën uit de samenleving. Die ideeën worden op de eerste dinsdag van september aangeboden aan het kabinet. Op deze dag neemt de staatssecretaris de koffer met ideeën in ontvangst. Dit koffertje is de afgelopen jaren een icoon geworden: een icoon dat de duurzame samenleving verbindt aan de politiek. De beste ideeën krijgen die dag letterlijk een publiek en politiek podium. Eén van de prijzen die jaarlijks wordt toegekend, is de VHG Groenprijs.

Bron: VHG

Misschien vind je dit ook interessant
Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

In Emmeloord gaat wat moois gebeuren want Thermoflor kreeg van Stef en Joost Munsterman de opdracht om het tuincentrum in de Noordoostpolder ingrijpend te verbouwen. Het grootste deel van de oude Venlokassen maken plaats voor moderne hoge Venlobouw én een breedkap-kas...