Genomineerden VHG Groenprijs bekend

door | 26 aug 2019 | Hoveniersbranche

De genomineerden van Duurzame Dinsdag 2019 zijn bekend! Uit maar liefst 522 inzendingen zijn de 3 meest innoverende en onderscheidende ideeën geselecteerd op het gebied van groen in de buurt. Green City Watch, Guerilla Gardeners en Het Groene Loket maken kans op de VHG Groenprijs. De prijsuitreiking is dit jaar op 3 september, dan is het Duurzame Dinsdag.

De VHG groenprijs wordt uitgereikt aan een initiatief dat mens en natuur bij elkaar brengt. Dit zijn de genomineerden:
Het Groene Loket
Het groene loket inspireert en stimuleert de consument haar leefomgeving regenbestendig te maken. De organisatie vertelt alles over het waarom, de voordelen, groenprojecten, lokale initiatieven, subsidies en productoplossingen.

Green City Watch
Green City Watch heeft als missie de manier waarop we natuur en biodiversiteit in steden waarderen radicaal om te gooien. Met een speciaal ontwikkelde tool kunnen zij de kwaliteit van stadsnatuur meten. En meten waar de meeste impact bereikt kan  worden bij de aanleg van nieuw – en verbetering van oud – groen.

Guerrilla Gardeners
Guerrilla Gardeners wil anderen inspireren om zelf de schep op te pakken en hun eigen buurt te veranderen in een bloemenzee. Ze vechten voor gezonde buurten met meer bloemen en bijen.

Over Duurzame Dinsdag
Duurzame Dinsdag verzamelt inspirerende en innovatieve ideeën uit de samenleving. Die ideeën worden op de eerste dinsdag van september aangeboden aan het kabinet. Op deze dag neemt de staatssecretaris de koffer met ideeën in ontvangst. Dit koffertje is de afgelopen jaren een icoon geworden: een icoon dat de duurzame samenleving verbindt aan de politiek. De beste ideeën krijgen die dag letterlijk een publiek en politiek podium. Eén van de prijzen die jaarlijks wordt toegekend, is de VHG Groenprijs.

Bron: VHG

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...