Genomineerden VHG Groenprijs bekend

door | 26 aug 2019 | Hoveniersbranche

De genomineerden van Duurzame Dinsdag 2019 zijn bekend! Uit maar liefst 522 inzendingen zijn de 3 meest innoverende en onderscheidende ideeën geselecteerd op het gebied van groen in de buurt. Green City Watch, Guerilla Gardeners en Het Groene Loket maken kans op de VHG Groenprijs. De prijsuitreiking is dit jaar op 3 september, dan is het Duurzame Dinsdag.

De VHG groenprijs wordt uitgereikt aan een initiatief dat mens en natuur bij elkaar brengt. Dit zijn de genomineerden:
Het Groene Loket
Het groene loket inspireert en stimuleert de consument haar leefomgeving regenbestendig te maken. De organisatie vertelt alles over het waarom, de voordelen, groenprojecten, lokale initiatieven, subsidies en productoplossingen.

Green City Watch
Green City Watch heeft als missie de manier waarop we natuur en biodiversiteit in steden waarderen radicaal om te gooien. Met een speciaal ontwikkelde tool kunnen zij de kwaliteit van stadsnatuur meten. En meten waar de meeste impact bereikt kan  worden bij de aanleg van nieuw – en verbetering van oud – groen.

Guerrilla Gardeners
Guerrilla Gardeners wil anderen inspireren om zelf de schep op te pakken en hun eigen buurt te veranderen in een bloemenzee. Ze vechten voor gezonde buurten met meer bloemen en bijen.

Over Duurzame Dinsdag
Duurzame Dinsdag verzamelt inspirerende en innovatieve ideeën uit de samenleving. Die ideeën worden op de eerste dinsdag van september aangeboden aan het kabinet. Op deze dag neemt de staatssecretaris de koffer met ideeën in ontvangst. Dit koffertje is de afgelopen jaren een icoon geworden: een icoon dat de duurzame samenleving verbindt aan de politiek. De beste ideeën krijgen die dag letterlijk een publiek en politiek podium. Eén van de prijzen die jaarlijks wordt toegekend, is de VHG Groenprijs.

Bron: VHG

Misschien vind je dit ook interessant
VHG positief over investeringen van Kabinet

VHG positief over investeringen van Kabinet

Branchevereniging VHG is positief over de voorgenomen investeringen van het Kabinet, die tijdens Prinsjesdag zijn gepresenteerd. Er wordt bijvoorbeeld de komende periode 2 miljard euro uitgetrokken voor de bouw van nieuwe woningen. VHG pleit ervoor te bouwen aan...

Inschrijving Duurzaamste hovenier 2019 geopend

Inschrijving Duurzaamste hovenier 2019 geopend

Tuin en Landschap organiseert dit jaar opnieuw de verkiezing van de Duurzaamste hovenier van Nederland. Samen met Innogreen, NL Greenlabel en Tuinkeur gaan we op zoek naar hoveniers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.Een jury bestaande uit...

Start inschrijving Impactprijs Groen Onderwijs 2019

Start inschrijving Impactprijs Groen Onderwijs 2019

De Impactprijs Groen onderwijs 2019 geeft ook dit jaar weer een podium aan mooie initiatieven en projecten van studenten en leerlingen. Zij kunnen hiermee een geldprijs verdienen van 2500 euro. Er zijn vier categorieën: vmbo-groen, mbo-groen. hoger groen onderwijs en...