Geen enkele ondernemer doet of denkt hetzelfde. Iedereen vanuit zijn of haar eigen achtergrond en met eigen vakkennis. Ik stap meerdere keren per dag in de verschillende leef- en denkwerelden van meerdere ondernemers. Al is de benadering vaak anders, er is een gedeelde zorg: geld.

Als hardwerkende ondernemer zie je graag een passende beloning in klinkende munten. Maar wat is een passende beloning? Daarover kun je al snel van mening verschillen. Ik zie een passende beloning als voldoende wanneer je met jouw salaris je gezin kunt onderhouden, af en toe op vakantie kunt gaan en woongenot. Er moet een arbeidsongeschiktheidsverzekering betaald worden en vergeet dat pensioen niet! Dan komen er nog de kosten bij voor het bedrijf zelf. En de belastingen? Ook dat nog!

Laatst gaf ik een workshop over geld en vroeg ik aan de zaal wat er nodig zou zijn om bovenstaande te bekostigen. Samen kwamen we uit op een bedrag tussen de €45.000 en €50.000 bruto per jaar. Halen we deze passende beloning? Vaker niet dan wel!

Hoe dat komt?

  • Werken met een te laag uurtarief.
  • Onvoldoende uren schrijven.
  • De kosten niet goed doorberekenen.
  • Verkeerd calculeren.

Kijk kritisch naar je eigen uren, uurtarief en calculatie! Er gaat te veel verloren
wanneer je dit niet secuur aanpakt! Wanneer moet je hiermee beginnen? Het
liefst vandaag nog.

Start vandaag nog!