Glazen paleis van ±3.000 m2 voor welbekende botanische tuin Flora in Keulen

door | 28 apr 2020 | Hoveniersbranche, Nieuws

Van gemeente Keulen heeft Smiemans Projecten de opdracht gekregen om een speciale glasconstructie te bouwen voor de bekende botanische tuin “Flora” in Keulen.

 Deze kas bestaat uit drie bogen die in een U-vorm bij elkaar komen. Deze bijzondere constructie maakt het een vooruitstrevende project met een moderne uitstraling. Elke boog heeft een andere hoogte. In de hoogste boog (maar liefst 18 meter) komt een loopbrug waardoor bezoekers de bijzondere planten en bloemen ook van grote hoogte kunnen bewonderen.

Königs Architekten is erin geslaagd om zo veel mogelijk glas, maar liefst 4.500 m2 geïsoleerd glas, in de constructie te gebruiken. Door het minimale gebruik van staal, laat deze lichte constructie zo veel mogelijk daglicht door voor de exotische planten in de kas. In de botanische kas met een oppervlakte van 3.000 m2 wordt een tropisch en een woestijnklimaat nagebootst.

De bogen van deze nieuwe glasconstructie zijn te vergelijken met het Smiemans project voor Goethe Universiteit in Frankfurt am Main, destijds ook ontworpen door Königs Architekten in Duitsland.

‘Flora und Botanische Garten Köln’ is een van de bekendste botanische tuinen van Duitsland en ontvangt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers. De botanische tuin bestaat sinds 1863 en is 11,5 hectare groot.

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...