Groene schoolpleinen voor alle kinderen in Gelderland

door | 19 dec 2018 | Hoveniersbranche

Meer groene schoolpleinen in Gelderland; dat is het streven. Waarom? Omdat de provincie Gelderland graag wil dat kinderen natuur kunnen beleven en ontdekken. Daarom is er nu een subsidieregeling voor het ontwerpen en aanleggen van een groen schoolplein. De provincie betaalt mee tot een maximum van €17.500 per schoolplein.

Voor de subsidieregeling is in totaal €2 miljoen beschikbaar gesteld. De regeling loopt tot en met 2021 of tot het subsidieplafond is bereikt. 

Forum
Bij het aanleggen van een groen schoolplein komt veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van financiering, het betrekken van kinderen, ouders en buurt, het maken van het ontwerp. Om scholen daarbij te ondersteunen, heeft de provincie een forum groene schoolpleinen ingericht. Op dit forum staan tips, kunt u vragen stellen en kennis delen.

Bron: De Vitale Groene Stad

Misschien vind je dit ook interessant
Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

In Emmeloord gaat wat moois gebeuren want Thermoflor kreeg van Stef en Joost Munsterman de opdracht om het tuincentrum in de Noordoostpolder ingrijpend te verbouwen. Het grootste deel van de oude Venlokassen maken plaats voor moderne hoge Venlobouw én een breedkap-kas...