Hoveniersbedrijf Tuinier heeft in Krimpen aan den IJssel een tuin aangepakt onder het motto van Hovenier Helpt. De hagen zijn gesnoeid en staan er weer strak bij. Ook kan de bewoonster genieten van haar achtertuin met beplanting in borders en potten.

 

 

Projectomschrijving:
Vanuit het Krimpens Sociaal Team begeleid ik een gezin bestaande uit een moeder en twee kinderen. Mevrouw kan vanwege haar lichamelijke klachten haar tuin niet onder houden. Inmiddels is er ook flink achterstand in het onderhoud. Hopelijk kan het project haar tuin weer opknappen en dat we daarna kunnen gaan kijken wie haar tuin kan blijven onderhouden.
Mevrouw wil graag dat haar terras weer schoon, (hogedrukspuit), het onkruid verwijderd en de heggen gesnoeid worden. Het mooiste zou zijn, als naast haar woning speciaal doek wordt gelegd, met daarover kiezels, zodat het onkruid niet snel komt. Maar ik las dat er geen materiaal wordt geleverd, dus dit zal niet mogelijk zijn.

 

Wat is Hovenier Helpt?
Eind september staat in het teken van Hovenier Helpt! Een week lang zetten hoveniers hun vakmanschap in om andere mensen te helpen. Verras bijvoorbeeld je buurvrouw die slecht ter been is met een hovenier die haar tuin komt verzorgen. Hovenier Helpt wanneer je een goede daad wil doen! Of het nu het vergroenen of opknappen van een tuin is, je kunt een project aanmelden op www.hovenierhelpt.nl.