Omzet en resultaatsverwachtingen panelleden Economische Barometer

De Economische Barometer is een peilstok waarmee ondernemers in het groen de prestaties van het bedrijf kunnen peilen en vergelijken met de prestaties van soortgelijke bedrijven.

Kwartaalpoll

Ieder kwartaal vraagt VHG haar leden naar hun verwachtingen voor het volgende kwartaal. Denken zij een beter, gelijk of slechter resultaat te behalen ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar?

Uitslag e-mail poll: ondernemers positief gestemd over eerste kwartaal 2018
50,3% van de ondernemers is positief tot zeer positief gestemd over het eerste kwartaal van 2018. Dat blijkt uit de e-mail poll die VHG deze maand heeft gehouden onder haar leden. 44,4% van alle respondenten verwacht een gelijkwaardig resultaat te behalen ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Tegenover de positief gestemden staat een percentage van 5,3% dat negatief tot zeer negatief is.

De meter

VHG Jaaronderzoek 2016
Het VHG Jaaronderzoek 2016 heeft plaatsgevonden. Alle VHG-leden ontvingen in maart 2017 een uitnodiging voor deelname aan het jaaronderzoek 2016 in het kader van de Economische Barometer. Het jaaronderzoek is een ondernemerstool waarmee u uw eigen resultaten kunt vergelijken met die van andere ondernemers. Om u te ondersteunen met het invullen van de vragenlijst bood de VHG-Ondernemershelpdesk ook de mogelijkheid om deze kosteloos samen met een VHG-adviseur op locatie in te vullen. Het jaaronderzoek 2016 kon worden ingevuld tot 1 mei 2017. Heeft u vragen, neemt u dan gerust contact met de VHG Ondernemershelpdesk via (030) 659 56 50 of stuur een mail naar ledencontact@vhg.org.                    

Jaaronderzoek 2015
Van half februari tot eind april 2016 vond het jaaronderzoek 2015 van de Economische Barometer plaats. Hieraan namen 76 bedrijven, verdeeld over verschillende referentiegroepen, deel. Denk hierbij aan eenpitters en kleine, middelgrote en grote hoveniersbedrijven. Leden van Branchevereniging VHG kunnen het rapport van dit jaaronderzoek hier downloaden.

Het blijft mogelijk om met behulp van de Economische Barometer de prestaties van uw bedrijf te vergelijken met die van andere bedrijven. Sinds dit jaar kunnen adviseurs van de VHG-Ondernemershelpdesk het gehele jaar door samen met u de Barometer invullen en in hetzelfde gesprek de resultaten bespreken. De adviseurs kunnen namelijk de ingevulde vragenlijsten van de Economische Barometer nu direct  valideren. Samen met u kan de VHG-adviseur op basis van deze resultaten in kaart brengen waar uw mogelijke verbeterpunten liggen.