JUB Holland partner van De Groene Stad

door | 15 nov 2019 | Hoveniersbranche

JUB Holland heeft zich aangesloten als partner bij stichting De Groene Stad. Bloembollenbedrijf JUB Holland heeft jaren internationale ervaring met het machinaal planten van bloembollenmengsels in de stedelijke omgeving. De laatste jaren is hier extra aandacht voor aangezien bloembollen een efficiënt middel zijn om vroeg in het jaar meer biodiversiteit te brengen. Daarbij zijn bolbloemen in dit seizoen een van de belangrijkste voedselbronnen voor nuttige insecten. De problematiek rond de eikenprocessierups is het meest actuele voorbeeld waardoor vooral Nederlandse gemeenten meer aandacht hebben voor de aanplant van bloembollen.

Robbert Uittenbogaard van JUB Holland motiveert zijn aansluiting bij De Groene Stad: “Al decennia planten wij bloembollen bij gemeenten. Wij merken nu ook bij andere partijen een groeiende interesse naar de meerwaarde van groen. Vastgoedbeheerders bijvoorbeeld. En bedrijventerreinen en zorginstellingen. Het netwerk en de evenementen van De Groene Stad bieden ons waardevolle inzichten en contacten om breder bloembollen toe te kunnen passen. De Groene Stad beschikt daarnaast over veel wetenschappelijk onderbouwde feiten over de meerwaarde van groen. Onze klant heeft behoefte aan deze inzichten.”

Voor De Groene Stad en haar overige partners is de aansluiting van JUB Holland een waardevolle toevoeging. Het bedrijf uit Noordwijkerhout heeft een rijke ervaring met de toepassing van groen in de stedelijke omgeving.

Misschien vind je dit ook interessant
TUINMEUBELS: IN APRIL EN MEI MOET HET GEBEUREN

TUINMEUBELS: IN APRIL EN MEI MOET HET GEBEUREN

Sinds de corona pandemie is de vraag naar tuinmeubels sterk toegenomen. Qua omzet en verkoop van tuinmeubels moet het in de maanden april en mei gebeuren; deze twee maanden samen vertegenwoordigen 40 procent van het jaarlijkse online zoekvolume naar tuinmeubels. Van...

Jaarvergadering Cultuurgroep benoemt nieuw bestuurslid

Jaarvergadering Cultuurgroep benoemt nieuw bestuurslid

Donderdagavond 22 april jl. was de algemene ledenvergadering van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat. Voor het eerst in haar geschiedenis was deze digitaal. In het huishoudelijke gedeelte werd Rob Wijnhoven als nieuw bestuurslid...