We zijn de hele dag druk. Veel doen we zonder er bij stil te staan. Het grootste deel van onze handelingen zijn dan ook onbewust. Heb je er weleens bij stil gestaan hoeveel we automatisch doen? Maar liefst 95 procent!

Met al dat automatische handelen maken we het onszelf moeilijk. Het is wat ons in het ondernemen afremt. Wij zijn gewend aan het bekende en vinden het daarom lastig om buiten de gebaande paden te treden. Deze paden zijn ons namelijk onbekend. En wat onbekend is, daar houden we niet van. Onbekend maakt onbemind.

Juist het onbekende kan ons als ondernemer uitdagen. Voor de automatische piloot is goed genoeg helaas al snel ‘goed’ genoeg. Maar blijf je zo in je werk vernieuwend? Ben je op tijd bij de innovaties en kansen in de markt?

Maak slim gebruik van de automatische piloot van anderen. Kijk goed rond en pak de nieuwe ontwikkelingen en kansen die er in de hoveniersbranche zijn met beide handen aan. Op de onbekende paden liggen deze namelijk nog voor het grijpen!

Wij ondernemers zijn de hele dag druk. Doen veel zonder er bij stil te staan. ‘Maar stilstand is achteruitgang’ luidt een oud gezegde. Probeer  als ondernemer nieuwe dingen buiten de gebaande paden en creëer zo een voorsprong op je concurrentie. Laat je niet afremmen!

linkedin_groups_tuinkeur

Reageer ook op de LinkedIN discussie!

Met vriendelijke groet,

jelle_westra_tuinkeur

Jelle Westra
Directeur Stichting TuinKeur
www.tuinkeur.nl