Hier kan uw logo staan.
Klik hier voor meer informatie

TFI

Tolakkerweg 86
3739 JR , De Bilt

Over ons

Dé gezondheidsinjectie voor uw bomenbestand

De TFI-methode bootst een echte bossituatie na op elke willekeurige plek in Nederland, óók in stedelijk gebied. We gebruiken hiervoor geen zware machines en ingrijpende handelingen, maar passen natuurlijke bodemverbeteringsmiddelen toe via een korte, doeltreffende behandeling.

tfi_vitaler_groen2

Het ontstaan
Tree Fertilizer Injector is een methode die door TFI zelf is ontwikkeld. Grondleggers Marc en Puck Hogenboom ontdekten begin jaren ’80 al dat veel boomproblemen voortkomen uit de bodem of groeiplaats van de boom. Bij gebrek aan een goede techniek om die problemen aan te pakken, hebben zij een eigen methode ontwikkeld die bomen letterlijk de ruimte geeft om zich te ontwikkelen of te herstellen.

tfi_vitaler_groen

Duurzaam resultaat
De TFI-methode heeft een werking van wel 7 tot 10 jaar of langer. Ter vergelijking: de ‘plof-methode’ heeft slechts een werking van 1 tot 2 jaar. Wij brengen bodemkanaaltjes aan die de wortels nog verder kunnen openscheuren. Daarnaast blijven de aangebrachte kanaaltjes open door het droge substraat dat de wortels meteen voorziet van voedingsstoffen.

Zo werkt het


Met speciale luchtdrukapparatuur brengen we extra doorwortelbare lagen in de bodem aan die we onderling met elkaar verbinden. Deze lagen worden gevuld met organische voedingssupplementen die wortelgroei stimuleren. In drie stappen naar de perfecte bodem:

tfi_vitaler_groen_zo_werkt_het1

Zorgvuldig de bodem in
Onze specialisten brengen handmatig en met veel zorg de inspuitlans in de bodem via een pulserende luchtstroom.

tfi_vitaler_groen_zo_werkt_het2

Wortelkanalen vormen
Onder pulserende druk worden wortelkanalen in de bodem gemaakt. Deze wortelkanalen hebben de vorm van scheuren in het bodemprofiel en de verschillende aardlagen.

tfi_vitaler_groen_zo_werkt_het3

Organisch materiaal injecteren
Aansluitend worden deze ruimten gevuld met een organisch substraat dat via lage druk in de grond wordt geïnjecteerd. Het substraat bestaat uit biologische preparaten, meststoffen en lavakorrels.