MBO Maasland actief in de grootste inspiratietuin van Nederland

door | 27 nov 2018 | Hoveniersbranche

Op maandag 12 november zijn studenten van de hoveniersopleiding van Lentiz | MBO Maasland, samen met docent Leon Verdoes en Koos Verkade, eigenaar van het hoveniersbedrijf Living Garden uit Vlaardingen, begonnen aan een prachtig project. Ze gaan een tuin aanleggen in Appeltern, de grootste inspiratietuin van Nederland die jaarlijks bezocht wordt door 150.000 bezoekers.

Lentiz | MBO Maasland is de eerste school in Nederland die een tuin mag realiseren op deze locatie. Daarmee mag de school zich voor de komende vijf jaar inspiratiepartner noemen van de tuinen van Appeltern.

Droom

Een tuin aanleggen door eigen studenten op deze unieke plek was altijd al een droom van zowel studenten als van de docenten. Met het realiseren van deze droom wordt (meer) landelijke bekendheid gegeven aan het hoveniersvak in het algemeen en natuurlijk aan de Lentizschool in Maasland in het bijzonder.

Volg de studenten
Prachtig dat je als student aan zo’n mooi project mag meewerken. Arco Quack, Jens de Ruiter, Jeremy Cool, Jurgen de Zeeuw en Jordi van Buren kunnen vol aan de bak! Wilt u deze jongeren volgen in hun werkzaamheden?  Kijk dan op onze facebookpagina Lentiz MBO Hoveniersopleiding via Facebook.com/mbohovenier.

Op vrijdag 15 november wordt de tuin om 15.30 uur opgeleverd en wordt dit unieke project op een feestelijke manier afgesloten.

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...