Prima omzet, maar hoe zit het met de winst?

door | 30 aug 2018 | GardenExperience 2018, Hoveniersbranche

3 tips voor meer winst

Heb je een lekkere omzet gedraaid vorig jaar? Gefeliciteerd! Maar hoe zit het met de winst?

 

  • Beter opletten

Uit onze benchmark blijkt dat 70 procent van de hoveniers hun urenregistratie (en dus facturatie)
kan verbeteren. Kijk bijvoorbeeld of je ook voorbereidende gesprekken en kosten doorberekent.

70 procent van de hoveniers kan beter factureren.

 

  • Prijs is niet alles

Laatst vertelde een hovenier mij dat een architect hem een mooi project gunde. Waarom? De architect antwoordde: ‘Jij was de enige die bij beide afspraken op tijd aanwezig was en je kwam je afspraken na. Dat geeft vertrouwen voor de samenwerking!’ Kwaliteit, aandacht en vertrouwen betalen zich terug.

Vertrouwen betaalt zich terug.

 

 

  • Focus op meer winst

Slimmer werken is beter dan harder werken. Het totaal aantal uren van een project (inclusief service en garantie) komt vaak niet overeen met de uren die in rekening worden gebracht. Het niet durven vragen van een reëele vergoeding voor je werk komt in de praktijk te vaak voor.

Slimmer werken is beter dan harder werken.

Jelle Westra is directeur van TuinKeur en geeft tijdens GardenExperience 2018 een workshop over meer winst voor hoveniers.

Coaching

Ondernemen kun je niet alleen. Ik help hoveniers om in deze topdrukte nog scherper te werken. Waar moet je op letten bij het schrijven en in rekening brengen van uren? Hoe krijg je betere klanten die meer opleveren?

Tim Kok van Hoveniersbedrijf Tim Kok over de coaching van TuinKeur
‘Jelle Westra heeft mij geholpen om beter te ondernemen als hovenier. Hij laat mij in de spiegel kijken, op een nuchtere en eerlijke manier, met praktische adviezen. Sinds de coaching van Jelle is er meer rust in het bedrijf. Het is altijd goed om iemand met een frisse blik naar jouw ondernemen te laten kijken!’

Misschien vind je dit ook interessant
Zeeuwen en Brabanders fanatiekste ‘lockdown tuiniers’

Zeeuwen en Brabanders fanatiekste ‘lockdown tuiniers’

Vanwege de lockdown hebben we de afgelopen maanden veel thuisgezeten. Tijdens deze periode hebben we massaal onze tuin opgeknapt. Een mooie aanleiding dus om de bestellingen die bij ons zijn gedaan eens wat nader te bekijken. Hieruit kwamen leuke en interessante...