Project ‘Groen voor grijs’ weer van start; tuinonderhoud voor senioren

door | 26 feb 2019 | Hoveniersbranche

Tijdens de maanden maart en april kunnen ouderen uit Aalten weer gratis gebruik maken van de diensten die leerlingen van de afdeling Groen VMBO Schaersvoorde aanbieden. Ouderen die kleine tuinklusjes in de aanbieding hebben kunnen zich melden.

Het gaat om eenvoudige klusjes zoals grasmaaien, een plantenbak oppotten of verpotten, wat takken snoeien etc.. Elke leerling kan en mag een dik uur tot anderhalf uur besteden aan de klus. Voor de ouderen een mooie gelegenheid om met wat hulp de tuin te laten onderhouden en voor de leerling de kans om te leren communiceren met een echte klant en werkzaamheden op locatie te verrichten.

Behalve een gratis dik uur werken in de tuin zal de leerling een aantal dagen vooraf bij de klant langskomen om gezellig een kopje koffie/thee te nuttigen om de werkzaamheden te inventariseren en te checken wat voor materiaal er al aanwezig is of nog moet worden meegenomen. De daadwerkelijke uitvoering is altijd op de woensdagochtend.

Aanmelden
Bent u senior en heeft u een kleine tuinklus in de aanbieding die binnen een uur tot anderhalf uur geklaard kan worden? Bent u senior en staat u open om een nog lerende jongere te ontvangen om aan deze opdracht te voldoen? Meld u zich dan aan via de balie van VMBO Schaersvoorde stationsplein of bel 0543-491400.

Voor dit project kunnen maximaal zo’n 25 matches tussen jongeren en ouderen worden gemaakt. Groen voor Grijs is een initiatief van Talentverbinder Richard Jongetjes in samenwerking met VMBO Schaersvoorde afdeling Groen.

 

Bron: Aalten vooruit

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...