Project ‘Groen voor grijs’ weer van start; tuinonderhoud voor senioren

door | 26 feb 2019 | Hoveniersbranche

Tijdens de maanden maart en april kunnen ouderen uit Aalten weer gratis gebruik maken van de diensten die leerlingen van de afdeling Groen VMBO Schaersvoorde aanbieden. Ouderen die kleine tuinklusjes in de aanbieding hebben kunnen zich melden.

Het gaat om eenvoudige klusjes zoals grasmaaien, een plantenbak oppotten of verpotten, wat takken snoeien etc.. Elke leerling kan en mag een dik uur tot anderhalf uur besteden aan de klus. Voor de ouderen een mooie gelegenheid om met wat hulp de tuin te laten onderhouden en voor de leerling de kans om te leren communiceren met een echte klant en werkzaamheden op locatie te verrichten.

Behalve een gratis dik uur werken in de tuin zal de leerling een aantal dagen vooraf bij de klant langskomen om gezellig een kopje koffie/thee te nuttigen om de werkzaamheden te inventariseren en te checken wat voor materiaal er al aanwezig is of nog moet worden meegenomen. De daadwerkelijke uitvoering is altijd op de woensdagochtend.

Aanmelden
Bent u senior en heeft u een kleine tuinklus in de aanbieding die binnen een uur tot anderhalf uur geklaard kan worden? Bent u senior en staat u open om een nog lerende jongere te ontvangen om aan deze opdracht te voldoen? Meld u zich dan aan via de balie van VMBO Schaersvoorde stationsplein of bel 0543-491400.

Voor dit project kunnen maximaal zo’n 25 matches tussen jongeren en ouderen worden gemaakt. Groen voor Grijs is een initiatief van Talentverbinder Richard Jongetjes in samenwerking met VMBO Schaersvoorde afdeling Groen.

 

Bron: Aalten vooruit

Misschien vind je dit ook interessant
TUINMEUBELS: IN APRIL EN MEI MOET HET GEBEUREN

TUINMEUBELS: IN APRIL EN MEI MOET HET GEBEUREN

Sinds de corona pandemie is de vraag naar tuinmeubels sterk toegenomen. Qua omzet en verkoop van tuinmeubels moet het in de maanden april en mei gebeuren; deze twee maanden samen vertegenwoordigen 40 procent van het jaarlijkse online zoekvolume naar tuinmeubels. Van...

Jaarvergadering Cultuurgroep benoemt nieuw bestuurslid

Jaarvergadering Cultuurgroep benoemt nieuw bestuurslid

Donderdagavond 22 april jl. was de algemene ledenvergadering van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat. Voor het eerst in haar geschiedenis was deze digitaal. In het huishoudelijke gedeelte werd Rob Wijnhoven als nieuw bestuurslid...