Tuin van het Jaar 2019 werd aangelegd door Fons Linders Tuinmeesters

door | 15 mrt 2019 | Hoveniersbranche

Op zaterdag 23 februari heeft directeur Egbert Roozen van branchevereniging VHG tijdens de vakbeurs TuinIdee in ’s-Hertogenbosch de prijzen uitgereikt aan de winnaar van de landelijke wedstrijd Tuin van het Jaar 2019. De onderscheiding ging naar de Weelderige vijvertuin van Fons Linders Tuinmeesters. Hoveniersbedrijf Ed Bijker ontving de publieksprijs. 

De jury was erg onder de indruk van de Weelderige vijvertuin van Fons Linders Tuinmeesters: “Het geheel ‘klopt’: het ontwerp met prachtige zichtlijnen, de stoere materialisatie, de mooie variatie in beplanting, de relatie met het huis, de overall kwaliteit van de voor- en achtertuin, de aandacht voor duurzaamheid. In alle aspecten zie je het uitstekende hovenierswerk terug. Delen van deze tuin zijn ook interessant voor toepassing in kleinere tuinen”, aldus de jury in het juryrapport. 

Via Facebook konden ook tuinliefhebbers hun favoriete inzending kiezen. Zij verkozen de ‘Citycandy’-tuin van Hoveniersbedrijf Ed Bijker tot winnaar van de Publieksprijs 2019. De vakjury over deze tuin: “In de jaren 30-stadswijk ligt de ingezonden achtertuin, omsloten door buurtuinen en een ‘achterom’. De kleine achtertuin van maar 51 m2 maakt de verrassing compleet: mooi gevarieerd groen en met maar liefst 3 zitplekken. Slimme oplossingen helpen om een klein oppervlak optimaal te benutten. Een inspirerend voorbeeld voor eigenaren van kleine tuinen.”

 

Bron: Groene Ruimte

Misschien vind je dit ook interessant
Interview over TuinKeur pro

Interview over TuinKeur pro

Een tijdje terug sprak ik een hovenier die enthousiast over zijn werk vertelde en zijn bedrijfsvoering. Hij vertelde dat hij meer tijdswinst had door gebruik te maken van het automatisering software van TuinKeur. Ik was benieuwd...