Hoe krijg ik mijn zaken op orde?

Gevormd door ervaringen

Wat we elke dag doen, daar denken we weinig over na. Veel gaat vanzelf. Of denk je nog diep na als je koffie moet zetten of autorijdt? We worden gevormd door ervaringen die we van jongs af aan dagelijks herhalen. Toch raken we snel uitgekeken als er niets nieuws is. Een nieuwe auto, een likje verf op de muur in de woonkamer, nét even iets anders dan de dagelijkse herhalingen. Gebeurt dit ook op het werk? Vaak niet. Het gaat toch goed zoals het gaat? En als we willen veranderen, praten we er veel over, maar handelen we zelden. We gaan naar adviseurs, bezoeken bijeenkomsten, we praten, praten en praten. Maar verandert er ook iets in het werk?

Verandering

Een wijs mens zei eens: ‘Mensen houden vaak niet van veranderen.’ Geef hem eens ongelijk. Als de zaken veranderen, worden ze anders. Wat anders is, dat kennen we vaak niet. En wat we niet kennen, daar houden we niet zo van. Daar moeten we weer bij gaan nadenken. Waarom zouden we dat doen?

Behoud de voorsprong

Af en toe verandering in je werk houdt je scherp. Het zorgt er voor dat je bewust bezig bent met je werk, de toekomst en dus je toekomstige werk. Zo houd je de voorsprong op je concurrenten. Zo bied je jouw klanten iets nieuws wat ze prikkelt. Praten over verandering is al een goede eerste stap. Vervolgens handelen is moeilijker, maar onvermijdelijk. Wees gerust een denker, maar verander daarna in een doener!

 

TIP: Maak een lijst met veranderingen, kies één die realistisch is en voer deze uit!