Vanaf het nieuwe schooljaar 2017/2018 gaan 18 leerlingen van de hoveniersopleiding niveau 3 en 4 op het Wellant College Gouda offertes maken met Timin’ Systems. Het gaat om een periode van één schooljaar en de vakdocenten gaan beoordelen of het opstellen en presenteren van offertes met Timin’ Systems een vaste toegevoegde waarde kan worden op het lesprogramma van de leerlingen.

Nieuwe digitale methode voor de hovenier

Timin’ Systems is twee jaar geleden gelanceerd binnen de hoveniersbranche en wordt binnen de branche zowel als zeer eenvoudig, dan wel als verrassend compleet ontvangen. Ook het Wellant College Gouda heeft deze nieuwe digitale methode voor het Hoveniersbedrijf ontdekt en is zeer enthousiast over de mogelijke toegevoegde waarde voor het lesprogramma van onze toekomstige hoveniers.

Op dit moment maken de leerlingen hun offerteopdrachten met Excel. De vakdocenten denken echter dat de systematiek van Timin’ systems beter aansluit bij het hoveniersvak en dat de leerlingen hiermee ook eenvoudiger offertes kunnen opstellen en presenteren.

Offerteonderdelen en calculatie met Timin’ Systems

Na de zomervakantie beginnen de leerlingen gezamenlijk met het vullen van de bibliotheek binnen het systeem. Dit betekent het bedenken van offerteonderdelen, het opstellen van begeleidende tekst plus het toevoegen van eventueel fotomateriaal. Daarna kunnen ze met het calculatiedeel aan de slag (arbeid, materialen en machines). De leerlingen kunnen vervolgens dan individueel een klant toevoegen en m.b.v. hun eigen bibliotheek een offerte gaan opstellen.

Wellant College Gouda werkt aan Kwaliteit van de offerte

De doelstelling is dat de leerlingen snel en eenvoudig met het systeem overweg kunnen en dat de kwaliteit van de offertes voldoet aan de kwaliteitseisen van het Wellant College Gouda.  De vakdocenten en natuurlijk ook de leerlingen kunnen tijdens de verschillende evaluatie momenten hun input geven ter verbetering van Timin’ Systems.

Wellantcollege

 


Bron: Timin’s Systems

Wil je als Hoveniersbedrijf of als Groenopleider meer weten over wat mogelijk is met Timin’ Systems?  Neem contact op met Robbert de Boer:  06 55 75 25 98  of kijk op: www.timin.eu