Van ondernemers wordt verwacht dat zij visie hebben. Niet naar morgen kijken, maar liever naar volgend jaar en verder tot wellicht 2020. Verandering is momenteel een van de zekerheden die ondernemers wel hebben. Maar hoe ver gaat het? Zijn banken straks overbodig?

Tijdens de update van onze zakelijke pagina’s voor de groene sector, www.tuincentrumzaken.nl en www.hovenierszaken.nl, vroeg ik mij af in hoeverre de groene sector is voorbereid op het nieuwe betalen?  Betalingen via het internet, maar dan bedoel ik niet via IDEAL of Paypal, maar via Google, Facebook of Twitter? Of met bitcoins?

Zo bereikte ons een paar maanden geleden via Bloomberg al het bericht dat Twitter bezig is met de ontwikkeling om via tweets producten en diensten te verkopen. Op deze manier wil Twitter mensen langer op de site en in de apps houden. Op deze manier verzameld Twitter waardevolle informatie over shopgedrag voor adverteerders. Direct waren er ook de geruchten dat Facebook een vergelijkbare strategie gaat kiezen.

De bitcoins kunnen niemand zijn ontgaan. Onlangs hield iemand in Zweden een paar ton over aan zijn ‘investering’ in bitcoins. In Nederland zijn er al webwinkels waar we met bitcoins kunnen betalen. Klanten van DeOnlineDrogist.nl kunnen per direct betalen met bitcoins, na Thuisbezorgd de nummer twee in het lijstje.  

De Google Wallet App was misschien al bekend. Via deze App op de smartphone was het al mogelijk om voor Google-klanten te betalen in de winkel. Nu komt Google zelfs met een eigen betaalpas. Met deze betaalpas kunnen Amerikanen overal afrekenen en geld opnemen. Hiermee wil Google zijn Wallet dienst een extra stimulans geven. Het betreft een debet kaart waar eerst geld op gestort moet worden, alvorens er mee betaald kan worden. Dankzij de betaalpas zal er vaker gebruik gemaakt gaan worden van Google Wallet en verzameld Google ook offline zijn informatie. 

De ontwikkelingen gaan razend snel. Worden de banken nu ingehaald door de grote internet giganten? Geld lenen wordt bij de banken steeds moeilijker, gaan we straks naar Google toe? De toekomst is niet te voorspellen, maar de ontwikkelingen gaan wel snel. Probeer als ondernemer hier tijdig op in te spelen. Wat wordt uw online strategie voor de komende jaren? Laat u informeren en bijstaan door de juiste personen. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,

theo_clevering_tcwebmaster

Theo Clevering
Online Marketing specialist in de groene sector.
www.tcwebmaster.nl