Zomerbollen met gele bloemen voor een vrolijke tuin

door | 22 apr 2020 | Bloembollen & Zaden, Hoveniersbranche, trends

Wil je nog meer genieten van je tuin? Gebruik de kleur geel; die maakt je vrolijk en geeft energie. Ervaar de voordelen natuur om je heen en plant zomerbollen met gele bloemen.

Paradijs
De tuin verandert langzaam maar zeker van een tegeltuin naar een groene oase. Dat komt omdat we merken dat we ons lekkerder voelen met groen om ons heen. Maar ook omdat veel groen helpt teveel water sneller weg te laten lopen en de biodiversiteit verhoogt. Besluit je de tuin om te toveren naar een natuurlijk paradijs, zorg dan voor sprankeling met geel gekleurde zomerbollen. 

Soorten
Geel staat voor energie, groei en vrolijkheid. Perfect voor een nieuw begin in jouw tuin. Zomerbollen zorgen zonder veel moeite voor een ware make over. De meest bekende zijn Dahlia, Calla, gladiool (Gladiolus) en lelie (Lilium), maar er zijn nog meer gele geluksbrengers. Denk bijvoorbeeld aan Begonia, tijgerbloem (Tigridia) en Indisch bloemriet (Canna). 

Planten
Mooie mixen van verschillende gele zomerbollen geven een natuurlijke sfeer in je tuin. De één geeft prachtige langwerpige aren, de andere grote ronde bloemen. Soms geurend of zelfs dubbel kleurend. Je plant ze in het voorjaar, vanaf het moment dat de kans op vorst voorbij is. Zodra ze de warmte van de zon voelen, schieten ze de grond uit en is het genieten geblazen.

Gele bloemen tips
Door uitgebloeide Dahlia bloemen te verwijderen maakt de plant nieuwe bloemen aan. Zo blijven dahlia’s doorbloeien tot aan de eerste vorst.  
Naast de bloemen zijn de grote bladeren van Indisch bloemriet (Canna) imposant; ze lijken op grote bananenbladeren.
Begonia’s zijn ideaal voor mensen met hooikoorts. De stuifmeelkorrels van begonia’s zijn zo zwaar dat ze niet door de lucht zweven maar direct op de grond vallen.
Wist je dat de bloem van Calla eigenlijk een fraai gekleurd schutblad is? De echte, piepkleine bloemetjes zitten op de aar die in het schutblad verborgen zit.
Gladiolen (Gladiolus) hebben nauwelijks verzorging nodig. Je hoeft ze hooguit water te geven als het erg droog is.

Kijk voor meer informatie over bloembollen op www.bloembol.org.

 

Bron: iBulb

Dahlia

Canna ‘Indica’

Dahlia ‘Honka’

Tigridia pavonia ‘Canariensis’

Lilium ‘Citronella’

Gladiolus ‘Nova Lux’

Calla ‘Summer Sun’

Begonia ‘Nonstop Yellow’

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...