Blijf bezig, blijf veranderen

door | 19 nov 2018 | Ondernemerschap

Tijdens mijn vele gesprekken met ondernemers begin je vrijwel altijd te praten over de ‘koetjes en kalfjes’. De opwarmronde. Je kunt natuurlijk niet direct de moeilijkere onderwerpen aansnijden. Voorbeelden van dankbare koetjes of kalfjes zijn hobby’s. Het enthousiasme of de passie die verschijnt wanneer iemand over één van zijn hobby’s begint is mooi om te zien. Genieten!

Welkom bij de midlifecrisis van een bedrijf.

Datzelfde enthousiasme vind je vaak bij ondernemers die net gestart zijn. Zij zien het helemaal zitten. Vol passie laten ze hun toegevoegde waarde zien en tonen ze hun scherpe onderscheidende vermogen. Waar kunnen ze veranderen om beter te worden? Die leergierigheid tekent jonge mensen. Ze willen succesvol worden!

Toch worden we allemaal ouder. Langzaam neemt het gewicht toe. Het haar wordt dunner. Enthousiasme en passie verdwijnen. De sleur komt erin. Die leergierigheid verandert in ‘heb ik al eens geprobeerd’. Veranderingen om beter te worden? ‘Dat gaat hier niet werken.’

Welkom bij de midlifecrisis van een bedrijf. Het gaat niet zo makkelijk meer. Je geeft alles de schuld, behalve jezelf. De omzet en winst nemen af, klanten klagen steeds meer. Ja, het is ook lastig. Het allemaal draaiende houden vergt veel van een mens. De dagelijks zorg zodat het bedrijf gezond blijft. Hoe stop je met overleven en krijg je er weer zin in?

Probeer de juiste flow te vinden! Laat je inspireren door buiten de gebaande paden te gaan. Bezoek bijeenkomsten binnen en buiten de branche. Ga naar lezingen of workshops waarvan je denkt dat ze niet direct voor jou bedoeld zijn. Door met nieuwe onderwerpen en ontwikkelingen in aanraking te komen zet je jezelf weer op scherp!

Besef dat je er nooit bent, dat de wereld om jou heen verandert maar jijzelf ook. Blijf nieuwsgierig. Blijvend succes kan alleen als je blijft leren en ontwikkelen!

Misschien vind je dit ook interessant
Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

In Emmeloord gaat wat moois gebeuren want Thermoflor kreeg van Stef en Joost Munsterman de opdracht om het tuincentrum in de Noordoostpolder ingrijpend te verbouwen. Het grootste deel van de oude Venlokassen maken plaats voor moderne hoge Venlobouw én een breedkap-kas...