Sierteeltsector hard geraakt door coronacrisis

door | 13 mrt 2020 | Hoveniers in de media, Hoveniersbranche

De gevolgen van de coronacrisis zijn in de sierteeltsector sterk merkbaar. De klokverkopen bij Royal FloraHolland laten in week 11 (vanaf 9 maart ) 25% lagere prijzen zien. Een ongekend grote daling in meerdere productgroepen . De weggevallen vraag in Azië en nu ook Italië heeft grote impact.

Kwekers met producten die populair zijn in Italië worden hard getroffen, dat geldt ook voor Italiaanse leden van Royal FloraHolland. Hun productie kon tot voor kort nog naar Nederland worden getransporteerd, maar dit is inmiddels veel lastiger. Handelsbedrijven die veel naar Italië exporteren zien hun verkoop volledig wegvallen. De consumptie van sierteeltproducten in landen waar het sociale leven tot stilstand komt zal sterk afnemen.

Royal FloraHolland rekent op ondersteunende maatregelen van de overheid opdat sierteeltbedrijven in deze crisis overeind blijven. De coöperatie staat in nauw contact met andere belangenbehartigers in de sierteeltsector om in Den Haag de stem van de sierteelt krachtig te laten horen. De toekomst van vele gezonde bedrijven staat op het spel.

Binnen de meest actuele richtlijnen van de overheid die Royal FloraHolland volgt kan de dagelijkse dienstverlening nog worden uitgevoerd. Het Crisis Management Team (CMT) bespreekt elke ochtend de actuele ontwikkelingen en neemt waar nodig direct actie. Het CMT is voorbereid op elk mogelijk scenario waarbij de veiligheid en gezondheid van klanten en medewerkers voorop staat. Hierbij wordt het uiterste gedaan om de dienstverlening zo min mogelijk te laten verstoren en de individuele bedrijfsprocessen van kwekers en kopers zo goed mogelijk te ondersteunen. Ook hier volgt Royal FloraHolland de aanwijzingen en adviezen van regering, RIVM en GGD.

De onzekerheid is momenteel groot voor veel mensen en bedrijven. Dit vraagt veel van ieders begrip en flexibiliteit. Dat geldt ook voor onze kwekers, klanten, branchegenoten en medewerkers.  

Over Royal FloraHolland

Met meer dan 100.000 transacties per dag en meer dan 30.000 verschillende soorten bloemen en planten is Royal FloraHolland de internationale marktplaats en kennispartner die bijdraagt aan het succes van kwekers en kopers. Royal FloraHolland heeft een jaaromzet van 4,65 miljard euro, 4.031 leden en 2.465 kopers. In 2018 zijn 12,1 miljard stuks bloemen en planten verkocht. Royal FloraHolland heeft -naast het digitale platform Floriday- 4 fysieke marktplaatsen waar tal van logistieke en andere dienstverleningsactiviteiten verricht worden. Deze fysieke hubs bevinden zich in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde. Royal FloraHolland biedt de mogelijkheid tot digitaal en fysiek veilen door middel van 35 veilingklokken.

                                                 – einde bericht –

Voor vragen n.a.v. dit persbericht kunt u contact opnemen met

Michel van Schie, perswoordvoerder

06-53391786 of michelvanschie@royalfloraholland.com

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...